Leicester City - Newcastle United

Wasyl en De Laet zetten operatie redding met klasse verder
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Wasyl en De Laet zetten operatie redding met klasse verder
Foto: © photonews

Een maand geleden gaf niemand nog een cent om de reddingskansen van Leicester City. De club stond namelijk helemaal laatste in de Premier League. Maar zie: 15 op 18 later is Lester bijna gered. Tegen het zwalpende Newcastle gloreerde het als nooit tevoren.

De grote man van het openingskwartier was Albrighton. Alles wat hij deed begon zoals zijn naam doet vermoeden te schijnen. Waren we een minuut bezig toen hij Ulloa al op weg zette naar de 1-0? Neen.

En even later was het opnieuw op zijn aangeven dat Morgan de match al kon beslissen tegen een opnieuw zwak Newcastle. Daar zijn de fans het helemaal beu: het bestuur moet buiten, de spelers moeten meer inzet tonen. 

Op weg naar de redding

Na een fout op Wasilewski - ex-Anderlecht - kon Ulloa vanop de stip de boeken na de rust helemaal dicht doen. De bezoekers eindigden nog met 9, na rood voor Janmaat en Williamson. En zo doet Leicester opnieuw een briljante zaak in de strijd tegen de degradatie.

Ritchie De Laet viel halfweg de tweede helft in. Hij kwam Wasilewski vervangen op het veld en zette diens secuur verdedigen gewoon rustig verder.

Goals

3
0

Balbezit

47
53

Aanvallen

56
62

Gevaarlijke aanvallen

35
40

Schoten op doel

5
3

Schoten naast/over doel

7
8

Geblokkeerde schoten

3
1

Hoekschoppen

10
7

Buitenspel

3
1

Fouten

9
14

Vrije trappen

15
14

Doeltrappen

12
8

Inworpen

21
27
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws