Speeldag: Speeldag 35
Stadion: White Hart Lane
Leicester mag de champagne héél koud zetten, met dank aan Craig Dawson en inefficiënt Tottenham

Tottenham mag de titel voorgoed vergeten

Tottenham mag de titel vergeten. Tegen West Bromwich kwamen ze niet verder dan 1-1 thuis. Daardoor heeft Leicester City nu zeven punten voorsprong en heeft het met nog drie matchen te gaan genoeg aan één zege.

Tottenham begon zoals gewoonlijk met drie Rode Duivels in de basis: Toby Alderweireld, Mousa Dembélé en Jan Vertonghen. Die laatste is de defensieve rots in de branding, maar het is intussen al drie jaar geleden dat hij nog eens een competitiegoal maakte.

In een aangename eerste helft leek hij daar echter verandering in te brengen. Na een goeie vrije trap van Eriksen leek hij de bal al vallend in doel te koppen. 'Jantje' liep juichend voorbij de fans om tijdens de rust te ontdekken dat de Premier League de goal als... own goal van Dawson had gecatalogiseerd.

Eerste goal Vertonghen in drie jaar... of toch niet

Tottenham ging als een razende op zoek naar de tweede treffer, maar het doelhout stond drie keer in de weg. En een dikke twintig minuten voor tijd gebeurde het onvermijdelijke als je zoveel kansen mist: Dawson - weer hij - scoorde de gelijkmaker.

Daardoor heeft Tottenham nu zeven punten achterstand op Leicester en heeft het met nog drie wedstrijden te gaan amper nog een kans op de titel. De tweede plaats hebben ze wel nog stevig beet met vijf punten voorsprong op Manchester City.