Manchester City - Chelsea

De Bruyne faalt, Chelsea profiteert met schitterende counters van onder meer Hazard
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Chelsea won met 1-3 op het veld van Manchester City

De Bruyne faalt, Chelsea profiteert met schitterende counters van onder meer Hazard
Foto: © photonews

Manchester City heeft dure punten verloren tegen Chelsea. En dat had niet eens gehoeven, want voor drievierde van de match hadden ze het betere van het spel. Maar enkele missers van Kevin De Bruyne kwamen hen duur te staan. Chelsea heeft nu vier punten voorsprong op de Citizens.

Manchester City eiste direct de bal op, maar het kwam niet direct tot grote kansen. Het was wachten tot diep in de eerste helft vooraleer de Citizens op voorsprong kwamen. En dan nog via een own goal van Gary Cahill. Wat die nog steeds in de defensie van Chelsea staat te doen, we weten het niet, maar hoe hij de bal in eigen doel schoot, zag er bijzonder knullig uit.

Eden Hazard had in die eerste helft ook kunnen scoren, maar hij liet de wenkende kans onbegrijpelijk liggen. In de tweede helft leek City het snel te gaan afmaken, maar het morste met de kansen. Vooral Kevin De Bruyne, die bij een eerste counter al eens op Courtois stuitte. Maar de tweede zal hem vannacht waarschijnlijk nog een paar keer achtervolgen.

Helemaal alleen op twee meter van het doel schoot hij keihard op de deklat. Iets wat City zuur zou opbreken, want even later verstuurde Fabregas een diepe bal op de stropdas van Diego Costa en die pakte de bal aan met de borst, daarbij Otamendi helemaal opzijzettend. Met een schuiver maakte hij er 1-1 van.

Goal Hazard en straatgevecht

En het scenario herhaalde zich nog eens, maar nu nog duidelijker. Gündugan had aan de ene kant een goeie actie in huis, maar er was niemand om zijn voorzet af te werken. Van in de box van de Londenaren ging het razendsnel naar de overkant - vier baltoetsen - en aan het eind stond Willian om af te werken.

En de counter was het geliefkoosde wapen van Chelsea deze namiddag. Met één pass werd Hazard bereikt en die liep er iedereen af om zijn achtste te scoren: 1-3 in de 90ste minuut en de kous was af. In de slotfase kookten de potjes nog over na een tackle van Agüero op David Luiz. Agüero kreeg rood en in het gevecht dat erop volgde kreeg ook nog Fernandinho rood.

Goals

1
3

Balbezit

61
39

Aanvallen

75
56

Gevaarlijke aanvallen

56
38

Schoten op doel

6
1

Schoten naast/over doel

5
5

Geblokkeerde schoten

1
1

Schoten op doelkader

1
0

Hoekschoppen

9
2

Buitenspel

2
1

Fouten

12
8

Vrije trappen

10
15

Doeltrappen

6
9

Inworpen

22
21
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Premier League