Chelsea - Arsenal

Opwindende wedstrijd - wel zonder zout en peper - tussen Chelsea en Arsenal, Luiz rood na onwaarschijnlijke tackle
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Chelsea-Arsenal eindigde in 0-0

Opwindende wedstrijd - wel zonder zout en peper - tussen Chelsea en Arsenal, Luiz rood na onwaarschijnlijke tackle
Foto: © photonews

Chelsea en Arsenal hebben er een onderhoudende partij van gemaakt, maar uiteindelijk kon niemand scoren. Kansen waren er genoeg, vooral in de eerste helft, maar Courtois en Cech hielden hun netten proper.

Geen Alexis Sanchez, geen Eden Hazard en geen Michy Batshuayi. En toch werd Chelsea-Arsenal een wedstrijd die bijzonder leuk was om volgen. In het eerste halfuur voetbalden de twee ploegen bijzonder aanvallend. En dus was er een hoofdrol weggelegd voor Thibaut Courtois, die twee keer redding bracht op een poging van Lacazette.

Maar de grootste kans was voor de thuisploeg. Fabregas lanceerde met een geniale pass Pedro, maar die sukkelde te veel met zijn controle en kon alleen voor doelman Cech niet afwerken. Aaron Ramsey had net voor rust trouwens ook nog een geweldige actie in petto, maar zijn schot belandde op de paal. En in de herneming trapte Lacazette onbegrijpelijk torenhoog over.

De tweede helft was nog steeds onderhoudend, maar het ontbrak aan kansen. Halfweg brachten Wenger en Conte hun troeven in: Sanchez en Hazard kwamen het veld op. Mustafi scoorde even later, maar de goal werd afgekeurd voor buitenspel. En dan begon Hazard animo te maken. Na een goeie dribbel dwong hij Cech tot een redding.

Zware schorsing?

David Luiz kreeg in de slotfase nog rood omwille van een zware tackle op Kolacinac. Die mocht blij zijn dat hij er geen ergere blessure aan overhield. Voor Chelsea was het de derde rode kaart in de derde thuismatch. Luiz zou wel eens een zware schorsing kunnen krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws