astAston Villa
arsArsenal
Datum: 21/07/2020 21:15
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Villa Park
Wordt ex-Anderlechtspeler grote redder van Aston Villa?

Trezeguet (ex-Anderlecht en ex-Moeskroen) held van Aston Villa na doelpunt tegen Arsenal

Wordt ex-Anderlechtspeler grote redder van Aston Villa?

Bij Aston Villa hebben ze een grote horde genomen richting het behoud. Dinsdagavond werd er in eigen huis met 1-0 gewonnen van Arsenal. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam via Trezeguet (ex-Anderlecht, ex-Moeskroen).

Bij Villa stonden twee spelers met een Belgische link aan de aftrap: Trezeguet en Mbwana Samatta (ex-Genk). Arsenal begon met een half geroteerde ploeg na de FA Cup halve finale van zaterdag. Vooraan speelden Aubameyang en Lacazette, maar ook Nketiah. Achteraan was er dan weer plaats voor Kolasinac en Rob Holding.

Mits winst kon Arsenal nog een ultieme gooi doen naar een Europees ticket via de reguliere competitie. Maar na nog geen halfuur staat het al 1-0 achter dankzij Trezeguet. Al is het vooral dankzij Tyrone Mings (en Aubameyang) dat Trezeguet kon scoren.

Lachende Aubameyang

Aubameyang staat eerst nog te lachen met Mings en beseft niet dat de corner genomen wordt, waarop hij veel te laat reageert op een inlopende Mings die kan doorkoppen tot bij Trezeguet.

Uit degradatiezone

Door die overwinning is Aston Villa opgeschoven naar een 'veilige' 17e plaats in het klassement. Watford is gezakt naar plaats 17 en degradeert voorlopig samen met Bournemouth en Norwich City.

De laatste speeldag in Engeland zal alleszins heel spannend worden onderaan het klassement. Watford en Villa hebben namelijk even veel punten. Villa trekt nog naar West Ham terwijl Watford het thuis moet opnemen tegen Arsenal.

Herbeleef Aston Villa - Arsenal