Speeldag: Speeldag 37
Degradatie was al zeker, maar Norwich moet de kelk tot op de bodem ledigen met 9 spelers

Norwich CIty bakt er niets meer van de laatste weken

De degradatie heeft er bij Norwich City duidelijk stevig ingehakt. Ook hun laatste thuiswedstrijd in de Premier League werd een regelrechte blamage. Tegen Burnley moest de kelk tot op de bodem geledigd worden.

De laatste overwinning van Norwich in de Premier League dateert al van 28 februari, toen won het verrassend met 1-0 van Leicester City. Sindsdien werd er 8x op rij verloren.

En tegen Burnley kwam er niet veel beterschap voor Norwich. Na 45 minuten stond Norwich immers nog maar met 9 spelers oop het veld. Winger Buendia en aanvaller Josip Drmic mochten namelijk al vroegtijdig gaan douchen met een rode kaart. Meteen na de tweede rode kaart, scoorde Chris Wood de 0-1.

Norwich hield nog redelijk goed stand in de tweede helft, maar in de 80e minuut maakte verdediger Godfrey een knullige owngoal.

Zo is het 9e verlies op rij een feit voor Norwich, een trieste reeks. De volgende wedstrijd trekt Norwich naar Manchester City, een 10e verlies op rij lijkt niet onrealistisch. Burnley staat voorlopig op een mooie 9e plaats.