Tottenham - Arsenal

Duo Kane-Son loodst Tottenham naar leidersplaats en voorbij Arsenal in derby van Noord-Londen
Jelle Heyman
| 43 reacties

Tottenham Hotspur-Arsenal 2-0

Duo Kane-Son loodst Tottenham naar leidersplaats en voorbij Arsenal in derby van Noord-Londen
Foto: © photonews

In de Premier League heeft Tottenham nog wat extra glans gegeven aan het nu al uitstekende seizoen. Zondagnamiddag werd er met 2-0 gewonnen van rivaal Arsenal in de derby van Noord-Londen.

Al na een helft zat het werk erop voor de troepen van José Mourinho. Na nog geen kwarier maakte Son enig mooi de openingstreffer van het duel, waarin er voor het eerst tegenstanders waren. Met een mooi afstandsschot gaf de Zuid-Koreaan de weinige fans meteen waar voor hun geld. De pass kwam niet toevallig van Harry Kane. Voor Son al het 10e doelpunt dit seizoen, eentje minder dan Calvert-Lewin.

Kane zelf voor de 2-0

Het tweede doelpunt van Tottenham kwam van de voet van Harry Kane. Hij kreeg de bal van zijn maatje Son en werkte dan staalhard af. Voor Kane is het het achtste doelpunt van het jaar. Op vlak van assists zit Kane al aan 10 assists, dat is nu al een record. Hij heeft er 4 meer dan Kevin De Bruyne.

Arsenal: willen maar niet kunnen

Mourinho trok na de 2-0 voorsprong een muur op en liet de bal aan Arsenal. The Gunners hadden het heel moeilijk om die muur te slopen, Lloris moest zich enkel reppen op een kopbal van Lacazette.

In de stand springt Tottenham opnieuw naar de leiding, Arsenal staat pas op plaats 15 op 7 punten van een degradatieplaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Premier League