Competitie: The Championship
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: The Valley
Bob Peeters mee op kop in Engelse tweede klasse

Charlton Athletic is met 7 op 9 aan het seizoen begonnen in de Engelse tweede klasse. Tegen Derby County werd met 3-2 gewonnen, met dank aan de Belgen: zowel Vetokele als Buyens scoorden.

Tucudean - de Roemeen die we ook nog kennen van bij Standard - opende na tien minuten al de score. Via Ward deden de bezoekers wat terug, maar toen Charlton een strafschop kreeg bleef Yoni Buyens ijzig kalm: 2-1 bij de koffie.

Ook na de rust ontbond Ward nog eens zijn duivels in de slotfase, maar daarvoor had Igor Vetokele de match al monddood gemaakt door ook zijn goaltje mee te pikken.

Mee op kop

De enige teams die nog het maximum van de punten hadden na twee matchen (Bournemouth en Milwall) verloren punten, waardoor Charlton met 7 op 9 nu mee aan de leiding staat in The Championship: een uitstekend begin dus van Bob Peeters en zijn troepen.

Minder nieuws voor José Riga: zijn Blackpool verloor opnieuw, deze keer met 1-2 van Brentford. Met 0 op 9 blijft de club helemaal in de kelder van het klassement.