Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Lotto Park
Anderlecht kan eerste match niet winnen
Thomas Dubois

Anderlecht is er niet in geslaagd z’n eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen te winnen. Het speelde in het eigen Constant Vanden Stockstadion 1-1 gelijk tegen Lille. Het zag er lange tijd goed uit voor Anderlecht dat kort voor de rust op voorsprong kwam, maar in de tweede helft kreeg het nog het deksel op de neus.

Frutos was fit, maar begon op de bank. Verder startten de gekende elf spelers bij Anderlecht. Bij Lille was het vooral uitkijken voor de pijlsnelle Peter Odemwingie. De wedstrijd begon aan een hoog tempo waarbij beide ploegen resoluut voor het doelpunt gingen. Voor Lille zorgde dat voor enkele pogingen vanuit de tweede lijn van onder andere Odemwingie. Het eerste gevaar kwam er na een goed kwartier spelen. Boussoufa kreeg de bal bij Tchité die uithaalde. Doelman Sylva redde.

Anderlecht kwam beter in de wedstrijd, maar toch was het Odemwingie die uit het niets gevaarlijk kon zijn. Zitka moest plat gaan. Even later schoot Cabaye van op afstand op de paal. Daarna was het toch vooral Sporting dat kwam opzetten en nadrukkelijk solliciteerde naar een doelpunt. Een schot van Boussoufa van aan de stip werd eerst nog gepakt door Sylva, een kopbal van Pareja op corner even later niet. Die kopbal ging voorbij alles en iedereen en deed uiteindelijk de netten trillen, 1-0, meteen ook de ruststand.

In de tweede helft was de eerste grote kans voor de bezoekers, een schot van Bodmer ging een half metertje naast. Een schot van Odemwingie even later ging recht op Zitka. Anderlecht reageerde gevat. Hassan zette zich goed door op rechts en kon voorzetten op Boussoufa die de bal maar binnen te tikken had. Hij slaagde er toch nog in om te missen. Lille bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, Fauvergue schoot op de paal.

Lille toonde zich in de tweede helft een stuk gretiger en Anderlecht moest lijdzaam toezien hoe Lille stilletjes aan meer richting het doel van Zitka trok. En dat doel vond het ook tien minuten voor tijd. De voorzet belandde tot bij Fauvergue die maar binnen te tikken had. Een koude douchte voor Anderlecht dat de controle over de wedstrijd verloren was. Anderlecht kon amper iets terugdoen, een bal van Keita waaide nog richting doel maar Zitka was op tijd terug. Youla miste voor Lille gelukkig nog een opendoelkans, Vanderhaeghe schoot nog over. De wedstrijd eindigde zo op een billijk gelijkspel. Anderlecht was de betere in de eerste helft, Lille in de tweede.