Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Bayern wint incidentrijke topper
Kevin Vanbuggenhout

Na de nederlaag op de eerste speeldag bij Sporting Lissabon wou Inter Milaan iets goedmaken in de topper tegen Bayern München. Adriano en Podolski begonnen bij hun club op de bank. Het werd alvast een incidentrijke avond in Giuseppe Meazza.

Bayern kreeg als eerste een goede gelegenheid om het doel van de tegenstander te bestoken. Lahm speelde de bal naar Makaay die van op afstand ver naast knalde. Inter reageerde via Ibrahimovic. De Zweed schoot vanuit een scherpe hoek op doel, maar Kahn was paraat. Bayern München had een licht overwicht. Veel gevaar kwam daar niet uit voort. Halverwege de eerste helft weerde Inter-doelman Julio Cesar een voorzet-schot van Makaay met de voet. De laatste tien minuten kwam Inter wel meer opzetten. Kahn redde een vrije trap van Grosso. Een afstandsschot van Ibrahimovic ging net naast.

In de tweede helft kopte Pizarro al snel een voorzet van Lahm voorlangs. Zeven minuten later werd een vrije trap van Schweinsteiger gepakt door Julio Cesar. Inter zette meteen een tegenaanval op. Crespo kwam aan de bal in het strafschopgebied van Bayern, maar hij miste zijn schot. Drie minuten later werd Ibrahimovic met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Inter kwam dus ook in zijn tweede wedstrijd in de Champions League van dit jaar met een man minder te staan. De wedstrijd brak helemaal los. Zanetti bereikte Crespo die van dichtbij uithaalde. Kahn had echter een prima safe in huis. Aan de overkant kopte Cordoba de bal in de voeten van Makaay die zijn schot gered zag door Julio Cesar. De wedstrijd leek te gaan eindigen op 0-0, tot in de 81ste minuut. Pizarro hield Grosso af en werkte de bal in doel. Tot overmaat van ramp voor Inter kreeg diezelfde Grosso nog rood voor een elleboogstoot. Het venijn zat duidelijk in de staart. Ook aan de zijlijn verliep het allesbehalve vrienschappelijk. Sinisa Mihajlovic en Uli Hoeness werden nog naar de tribune gestuurd. In de blessuretijd profiteerde de ingevallen Podolski van een foutje van Cordoba om de bal vervolgens in doel te knallen. Zo kwam er een einde aan een pijnlijke voetbalavond voor Inter Milan.

Inter staat nu puntenloos laatste in groep B, al hoeft dat nog geen ramp te betekenen. Voorlopig telt Inter wel nog drie punten achterstand op Sporting Lissabon. Bayern München gaat met een 6 op 6 alleen aan de leiding in groep B. [AN]