spoSporting Lissabon
bayBayern München
Datum: 18/10/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: José de Alvalade Lissabon
Bayern met tien nipt voorbij Sporting
Kristof Blomme
| 0 reacties
Bayern met tien nipt voorbij Sporting
Foto: © SC

Bayern München telt na drie speeldagen nog steeds het maximum van de punten. Bij Sporting Lissabon hadden de Duitsers het echter niet onder de markt. Vooral toen doelpuntenmaker Schweinsteiger met rood van het veld moest kwamen de Portugezen nog fel opzetten. 

Bij Sporting begon Martins na een zware blessure voor het eerst in de basis. Bijna was de middenvelder meteen beslissend. Zijn goede doorsteekbal kon door Alecsandro echter niet afgemaakt worden. Aan de overkant mocht Schweinsteiger uithalen na een goede actie van Pizarro. Ricardo liet zich niet verschalken. Na twintig minuten was het wel raak. Opnieuw kreeg Schweinsteiger enorm veel ruimte om uit te halen. Het schot van de Duiter verdween mooi in de benedenhoek. Even later werd een vrije trap van Sagnol door Santa Cruz in het zijnet getrapt. Naar het einde van de eerste helft toe kwam Sporting beter in de match. Een poging van Martins ging net naast, terwijl Kahn alle zeilen moest bijzetten om Liedson van een treffer te houden. De laatste kans van de eerste periode was voor Alecsandro, maar Kahn stond opnieuw op de goede plaats. 

De tweede helft was amper afgetrapt of Schweinsteiger keek tegen zijn tweede gele kaart aan. Sporting voelde dat er meer in zat en zette de Duitsers onder druk. De beste mogelijkheid was voor Anderson Polga. Hij zag zijn poging op de paal stranden. Ook invaller Yannick kon tot twee keer toe dreigen, maar de bezoekende goalie reageerde telkens gevat. De laatste mogelijkheid was nog voor Tello, maar zijn schot verdween over. Bayern verloor tot nu toe geen enkel punt. Sporting Lissabon telt nog steeds vier punten en voelt de hete adem van Inter in de nek.  

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 3)