Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Allianz Arena
Bayern en Inter delen de punten
Kevin Vanbuggenhout

Bayern München en Inter Milaan plaatsten zich zoals verwacht voor de volgende ronde van de Champions League. Op de laatste speeldag mochten ze onder elkaar uitmaken wie groepswinaar werd. Bayern had genoeg aan een punt, Inter moest winnen om eerste te eindigen in groep B.

Oliver Kahn speelde zijn 100ste wedstrijd in de Champions League. Bij Bayern stond ook Daniël Van Buyten in de basis. Het was een kwartier wachten op een eerste mogelijkheid. Schweinsteiger stak de bal door naar Pizarro wiens voorzet tot bij Makaay kwam. Die zag zijn schot gepakt door Toldo. Dan bleef het weer geruime tijd rustig. Geen van beide ploegen kon echt zijn wil opdringen. Toch kwam Bayern München dichter en dichter bij de openingstreffer. Van Bommel knalde naast na een voorzet van Schweinsteiger. Vijf minuten voor rust gleed Makaay een voorzet van Salihamidzic naast. Op het einde van de eerste helft liet ook Inter eindelijk een doelpoging noteren. Er ging wel het nodige gevaar van uit. Mariano Gonzalez trof van op afstand de dwarsligger.

In de tweede helft was het ook Bayern München dat naar een doelpunt zocht en het meeste initiatief toonde. Van Bommel knalde van op afstand net naast. Drie minuten later controleerde Makaay een lange bal van Pizarro en vervolgens schoot hij laag binnen: 1-0 en Bayern verdiend op voorsprong. Op het einde trachtte Inter toch nog een slotoffensief op gang te brengen. Pizzaro kwam echter nog dicht bij de 2-0. Hij schoot in de draai over. Bayern leek de winst binnen te halen, tot Inter in blessuretijd nog onverwacht aan de gelijkmaker kwam. Recoba stak de bal door naar Grosso, maar diens schot werd geparreerd door Kahn. Vieira trapte rebound genadeloos binnen: 1-1.

Bayern München leek zijn laatste wedstrijd in de groepsfase te gaan winnen, maar Inter sleepte nog een onverwacht en toch wel gevleid gelijkspel uit de brand. Grote gevolgen heeft dat niet, want Bayern München kroonde zich toch groepswinnaar.