Competitie: Champions League
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Van Buyten de held van Bayern

AC Milan deed dinsdagavond een ‘slechte’ zaak in de Champions League. De ploeg van Carlo Ancelotti kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Bayern Munchen. De Italianen kwamen nauwelijks in de problemen, maar twee treffers van Van Buyten deden de plannen van Milan in duigen vallen. De thuisploeg kwam op het einde nog goed weg toen het een onterechte penalty kreeg, maar onze landgenoot trok de situatie recht in de slotfase.

De thuisploeg probeerde van in het begin Bayern onder druk te zetten, maar dat leek geen simpele opdracht. Milan probeerde het via de flanken, maar enkel Seedorf kon dreigen na een voorzet van Jankulovski. De bezoekers konden daar enkel een ver afstandsschot tegenover zetten. Schweinsteiger schoot na een kwartier de bal in de armen van Dida. Enkele minuten later stond het bijna 1-0. Ambrosini kopte van dichtbij op doelman Rensing, de vervanger van de geschorste Kahn. Iets over het halfuur een identieke fase, maar opnieuw was een kopbal, van Gilardino dit keer, net niet goed genoeg. Rensing toverde opnieuw een schitterende redding uit zijn mouwen. De druk van Milan bleef duren en vijf minuten voor rust was het wel raak. Pirlo, die geen buitenspel stond, kon de bal enig mooi over Rensing in doel koppen; 1-0 was meteen ook de ruststand.

De tweede helft begon met een doelpunt van Gilardinho, maar de grensrechter oordeelde dat het buitenspel was. De aanvaller van Milan stond hoogstens millimeters buitenspel. Amper één minuut later was de thuisploeg er opnieuw, maar dit keer kon Kaká net niet bij een voorzet en zo ging de kans verloren. Bayern kwam nog amper in het spel voor en Oddo probeerde er met een prachtige volley 2-0 van te maken, maar zijn poging ging op het dak van het doel. Twaalf minuten voor tijd gebeurde het ongelofelijke. De bezoekers kwamen één keer aan de goal in de tweede helft en Van Buyten benutte meteen de mogelijkheid. Onze landgenoot schoot met links de bal in doel. Amper vijf minuten later stond Milan weer op voorsprong. Kaká ging neer in de zestien en de Russische scheidsrechter, die voor de wedstrijd al onder vuur lag, floot een onterechte strafschop. De Braziliaan trapte van op de stip raak en scoorde zo zijn zevende van de Champions League. In de slotfase schoot Schweinsteiger nog hard naast. In de blessuretijd was er opnieuw Van Buyten. De boomlange verdediger schoot hard met links de bal via de paal tegen de netten. [TH]