Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Allianz Arena
AC Milan wint in München
Dirk Pieters

AC Milan is er in München in geslaagd om de 2-2 uit de heenwedstrijd ongedaan te maken. De Italiaanse topclub won enigszins verrassend de terugwedstrijd met 0-2. Nog voor de rust stond de eindstand op het bord. Eerst scoorde Seedorf met een strak schot de 0-1 en even later maakte Inzaghi vanuit buitenspel de 0-2.

Al na 7 minuten was het bijna feest in het stadion van Bayern München. Christian Lell kopte de bal voorbij AC Milan-doelman Dida, maar Oddo kon nog net op tijd wegwerken op de lijn. De thuisploeg bleef de betere ploeg in de beginfase en ook Podolski kreeg een goede schietkans, maar hij vond de Braziliaanse doelman op zijn weg. Ook Milan kreeg een eerste kansje na een kwartier, maar Kahn had geen probleem met de kopbal van Pippo Inzaghi. Rond het half uur kwam Bayern München tweemaal gevaarlijk opzetten en evenveel keer was het raak. Eerst scoorde Seedorf met een strak schot de 0-1 en even later vertrok Inzaghi vanuit buitenspel, maar zijn doelpunt werd goedgekeurd: 0-2. Het werd plots stil in de Allianz Arena. De Duitse topclub leek helemaal van slag want op het einde van de eerste kreeg het geen kans meer.

In de tweede helft begon Bayern met Santa Cruz in de plaats van Ottl. Veel leverde die wissel niet op want de thuisploeg kon geen vuist maken. Het was zelfs Milan dat op de counter enkele kansjes kreeg. De druk van Bayern nam meer en meer toe, maar het speelde te slordig om de bezoekers in de problemen te brengen. Pizarro en Van Bommel konden nog uithalen, maar hun pogingen ging over en naast. In de slotfase kreeg de ploeg van Daniel Van Buyten nog enkele corners, maar ook onze landgenoot vond dit keer het doel niet en zo bleef het 0-2. [TH]