Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Mercedes-Benz Arena
Barcelona tevreden met gelijkspel bij Stuttgart
Fabian Morren

Barcelona heeft de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League bij Stuttgart niet kunnen winnen. Barça speelde 1-1 gelijk.

Vooral in de eerste helft speelde Stuttgart bijzonder sterk. De Duitsers lieten Barcelona niet in z'n spel komen en kregen ook tal van kansen. Met een kopbal zette Cacau de thuisploeg verdiend op voorsprong.

Diezelfde Cacau kreeg even later ook een prima kans op de 2-0, maar miste. Barça kwam in de eerste helft één keer dicht bij de gelijkmaker via Lionel MessiJens Lehmann verkeek zich op een schot van de Argentijn, maar de paal bracht redding.

Al snel in de tweede helft stelde Barcelona gelijk. Zlatan Ibrahimovic verschalkte doelman Lehmann in twee keer. Stuttgart was vermoeid van de sterke eerste helft en de bezoekers beperkten zich na de gelijkmaker tot het controleren van de wedstrijd. (AN)