Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Subliem Barça simpel naar kwartfinales
Manuel Gonzalez

Barcelona heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League en blijft op koers voor de finale in mei in het stadion van Real Madrid.

Bij het begroeten van de spelers werd Alexander Hleb, door Barça uitgeleend aan Stuttgart, hartelijk verwelkomd door alle spelers en het Catalaanse publiek. De rood-blauwen begonnen meteen goed aan de wedstrijd, namen het initiatief en zetten de druk.

In de 11de minuut was het al raak toen Lionel Messi (foto) aan een mooie slalom begon en vanaf de rand van het strafschopgebied de bal met links in de linkerbovenhoek trapte. De Argentijn kreeg wel iets te veel ruimte van de Duitse defensie. VfB kan nauwelijks iets terugdoen.

Ongeveer halverwege de eerste periode zette opnieuw Messi een leuke actie op, hij bediende Yaya Touré die de bal voor doel centerde waar Pedro, bij Tenerife nog gekend als Pedrito, kon binnentikken: 2-0 en wedstrijd gespeeld. Voor de pauze kreeg Barça nog enkele kansen, maar de stand aan de rust bleef ongewijzigd.

De tweede helft was een maat voor niks, maar toch verzorgde de thuisploeg nog het spektakel. Dani Alves bediende Messi met een hakje die doelman Lehmann tegenvoets te grazen nam: 3-0. Halverwege de tweede periode liet Barça een schitterende variant op een hoekschop zien. Messi gaf een lange cross naar Iniesta die ver buiten het strafschopgebied stond. Iniesta gooide de bal in één tijd voor doel waar ze de vierde treffer maar hoefden binnen te tikken, maar zonder succes.

De zege werd ook nog gekruid met een opstootje tussen Lehmann en Zlatan, die in de tweede helft tussen de lijnen was gekomen. Diezelfde Zlatan zette vlak voor tijd de pas ingevallen Bojan alleen doel voor en die aarzelde niet: 4-0. Barça verdiend en zonder problemen door naar de kwartfinales van de Champions League.

De Luxemburger Alain Hamer, die geregeld in de Jupiler Pro League fluit, leidde de partij. Hij werd onder andere bijgestaan door onze landgenoot Mark Simons.