Barcelona - Inter Milaan

Inter houdt inspiratieloos Barça van tweede finale op rij
Nico Wieme
| 0 reacties
Inter houdt inspiratieloos Barça van tweede finale op rij
Foto: © SC

Voor het eerst sinds de invoering van de huidige Champions League heeft Inter de finale bereikt. Het hield stand tegen een inspiratieloos Barcelona. Het is al geleden van 1972 dat de Nerazurri nog eens tot in de eindstrijd van het Kampioenenbal geraken.

Pep Guardiola voerde twee wijzigingen door in de elf die vorige week met 3-1 verloren bij Inter. Yaya Touré en Gabriël Milito kwamen in de plaats van Maxwell en de geschorste Carles Puyol. Bij Inter opteerde José Mourinho met Christian Chivu voor een extra verdediger. Goran Pandev verhuisde naar de bank.

Barcelona drukte Inter meteen tegen het eigen doel terug, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. De Italianen toonden zich heer en meester in verdedigend opzicht en hielden de boel goed gesloten.

Overdreven rood

De eerste opwindende fase speelde zich iets voor het halfuur af. Thiago Motta duwde bij de aanname van de bal zijn hand lichtjes in het gezicht van Sergio Busquets en Frank De Bleeckere was toch wel heel streng door de ex-Barcelonees met rood van het veld te sturen. Mourinho antwoordde met een cynisch applausje naar de Belgische wedstrijdleider.

Voor Internazionale was dit het sein om de nadruk nog meer op de defensie te leggen. Het eerste thuisgevaar situeerde zich tien minuten voor de pauze. De tot dan toe onzichtbare Lionel Messi sneed naar binnen en drukte af. Julio Cesar tikte het leer in hoekschop. Vlak voor inrukken trapte Zlatan Ibrahimovic een vrijschop een kleine meter naast.

Bezoekende muur

De tweede helft startte niet met een stormloop van Barça richting het Interdoel. De uittredende Champions Leaguewinnaar vond ook nu geen gaatje in de Italiaanse muur. Dani Alves, Pedro en Touré probeerden het dan maar van ver, maar zonder succes.

Barcelona kon voor geen enkel gevaar van op de flanken zorgen en Guardiola bracht met Bojan Krkic en Jeffren Suarez twee jeugdproducten van de Catalanen in het veld. Die wissels brachten echter geen zoden aan de dijk. Mourinho lachte in zijn vuistje en zag dat zijn tien acteurs zijn opdrachten tot in de puntjes uitvoerden.

Beklijvende slotfase

Acht minuten voor affluiten sloeg de vlam dan toch in de pan. Eerst kopte de ingevallen Bojan nog een afgemeten voorzet van Messi rakelings naast, maar een minuutje later was het wel prijs. Xavi loodste Gerard Piqué door de buitenspelval en de thuisspeler schoof het leer vanuit de draai in het lege doel.

Barcelona ging door op zijn elan, maar kwam niet verder dan een afgekeurd doelpunt van Bojan. Touré had aan de fase daaraan voorafgaand hands begaan. Zo mag Inter het op 22 mei in Madrid tegen Bayern opnemen in de finale van de Champions League.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws