Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Veltins-Arena
Valencia de boot in bij Schalke
Jarryd Naegels

Schalke 04 heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Tegen Valencia werd het 3-1 in Gelsenkirchen.

In Mestalla had Schalke drie weken geleden na een laat doelpunt van Raul een prima uitgangspositie afgedwongen. De Spanjaarden moesten dus scoren. Costa had de hoop op een Spaanse kwalificatie kort na het kwartier wat meer hoop gegeven na een doelpunt waarbij de verdediging van de thuisploeg toch wel in de fout ging. De 0-1 schrikte de thuisploeg echter niet af.

Goede Gavranovic
Schalke had een doelpunt nodig en trok voluit naar voor. Net voor de pauze zorgde de verguisde Farfan met een vrijschop voor de fraaie gelijkmaker. De Peruviaan schoot de thuisploeg zo virtueel naar verlengingen.

Valencia moest weer vol aan de bak en bleef de beter voetballende ploeg, maar het waren de Duitsers die nog scoorden. Gavranovic, die Huntelaar goed verving, zorgde kort na de rust voor de ontlading in de Veltins-Arena. Zijn doelpunt was wel met het nodige geluk: 2-1. De Spaanse bezoekers hadden nog ruim een halfuur om de nodige gelijkmaker te maken.

Enorme missers Aduriz
Aduriz
miste nog twee reuzekansen voor Valencia terwijl aan de overkant ook Gavranovic had moeten scoren. Farfan nam op het einde nog alle twijfels weg met de 3-1 waardoor Schalke naar de kwartfinales mag van het kampioenenbal.