Datum: 04/08/2010 20:30
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent opnieuw een maatje te klein
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
AA Gent opnieuw een maatje te klein
Foto: © SC

AA Gent is er niet in geslaagd om een mirakel te verrichten. Dinamo Kiev toonde zich opnieuw een maatje te groot. Dury en co moeten nu hopen op een goede loting voor de Europa League.

Tegen beter weten in hoopte Gent-trainer Francky Dury na de 3-0-nederlaag in de heenwedstrijd nog op een mirakel tegen Dinamo Kiev. “Laat me toch even dromen”, opperde de voormalige politieman.

Na een kwartier ging Dury’s hartslag dan even de hoogte in. Adnan Custovic probeerde met een lage vrije trap doelman Denys Boyko te verrassen, maar de Oekraïner ging goed plat.

Te weinig slagkracht

Het was de enige keer dat Boyko echt aan het werk werd gezet. AA Gent mocht van de bezoekers uit Kiev nochtans het initiatief nemen. De Buffalo's voetbalden enthousiast en met veel inzet, maar speelden uiteindelijk toch te weinig klaar.

Andriy Shevchenko en co keken toe vanuit hun zetel en probeerden de Belgische vicekampioen met een snelle tegenprik het ultieme nekschot te geven. Denys Harmash had in de openingsfase het verdict al kunnen en misschien wel moeten vellen, maar oog in oog met Bojan Jorgacevic mikte hij hoog over.

Net voorbij het halfuur werd AA Gent met de realiteit geconfronteerd. De Oekraïners slopen veel te gemakkelijk door de defensie en deze keer was Harmash wel goed bij schot. Hij mikte het leer overhoeks voorbij Jorgacevic.

Met de inbreng van Zlatan Ljubijankic en Shlomi Arbeitman voor Custovic en Adriano Duarte zette Dury alles op het offensief om nog een mogelijk gelijkspel, en punten voor de Europese coefficiënt, uit de brand te slepen.

Coulibaly redt de eer

Het bracht echter weinig zoden aan de dijk. Integendeel. Dinamo Kiev kreeg de ruimte en maakte daar dankbaar gebruik van. Artem Milevsky en Roman Eremenko beslisten na een koffiekransje wie de 0-2 mocht maken. Milevsky: 2-0.

In de laatste twintig minuten moest AA Gent dan ook nog met tien verder na een spierblessure voor Marko Suler. Dury had twintig seconden eerder zijn derde wissel opgebruikt.

AA Gent had de verdienste dat het bleef vechten voor elke morzel grond en werd in de slotfase daar ook voor beloond. Elimane Coulibaly kopte een vrije trap van Christophe Grondin via de onderkant van de lat binnen. Oleg Husyev maakte er in de slotminuut nog 1-3 van. (AN)

Herbeleef KAA Gent - Dinamo Kiev

Vooraf