Speeldag: Finale
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona wint droomfinale
Michiel Derwael

Barcelona heeft zaterdagavond beslag gelegd op de Champions League. In een droomfinale waren de Spanjaarden met 3-1 te sterk voor Manchester United. De Britten begonnen goed aan de wedstrijd, maar werden in de tweede helft weggespeeld.

Manchester United ging furieus van start in de droomfinale tegen Barcelona. De Britten zetten veel druk en Barça raakte er niet onderuit. The Red Devils vergaten wel om goede kansen creëren en leken veel krachten te hebben verspeeld. Op het kwartier namen de Catalanen het spel meer en meer over. Pedro kreeg de eerste serieuze kans, maar trapte een voorzet van Xavi langs het doel.

De tweede grote kans kwam op naam van David Villa. De aanvaller werd vrijgespeeld door Xavi, week uit naar rechts en trapte. Het schot ging echter nipt naast het doel van Edwin van der Sar. In de 27ste minuut was het dan zover. Pedro opende de score op aangeven van Xavi. De kleine spelverdeler bereikte Pedro, die alleen stond op rechts. De flankaanvaller zette van der Sar op het verkeerde been en klopte hem in de korte hoek.

Manchester United leek niet aangeslagen en voerde de druk op. Dat bleek succesvol. Rooney kreeg de bal van Fabio en zette een een-tweetje op met Carrick. De aanvaller rukte op en zette wederom een dubbelpass op met Giggs. Rooney aarzelde niet en trapte het leer in de linkerbovenhoek: 1-1.

Barcelona nam ook de tweede helft in handen. Al in de eerste minuten kregen ze enkele hoekschoppen, maar het gevaar bleef uit. Tot Dani Alves goed werd aangespeeld door Xavi, maar van der Sar keerde goed met zijn been. Nog geen minuut later moest de Nederlander zich toch gewonnen geven. Iniesta kreeg veel te veel ruimte en bediende Messi. De Argentijn kapte naar binnen en haalde verschroeiend uit: 2-1.

Manchester moest dus opnieuw een achterstand ongedaan maken, maar slaagde er niet in. Het was Barcelona dat bleef dreigen via ondermeer een schot van Messi. Ook Xavi  en Iniesta waren dicht bij de 3-1, maar zij stootten op een goede van der Sar.

Een doelpunt hing in de lucht en Barcelona kreeg wat het verdiende. Messi zette op rechts enkele verdedigers in de luren. Met een gelukje belandde de bal bij Busquets, die op zijn beurt Villa aanspeelde. De aanvaller controleerde de bal en krulde het leer op fraaie wijze in de bovenhoek: 3-1.

United kon niets meer inbrengen tegen het spel van Barcelona. De Catalanen speelden de bal goed rond en kwamen nauwelijks in het gevaar.  De supporters van Barcelona lieten zich in de slotfase ook nog horen. Zij riepen : madrid cabron, saluda al campeon (vrij vertaald: Madrid klootzak, groet de kampioen).