Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Ali Sami Yen Istanboel
Schalke 04 heeft beste papieren voor kwartfinales Champions League

Galatasaray en Schalke 04 speelden 1-1 gelijk in de Türk Telekom Arena in Istanboel. De Duitsers hebben zo de beste uitgangspositie verworven met het oog op de kwartfinales van de Champions League.

Het duel tussen Galatasaray en Schalke 04 was ook het duel tussen twee Nederlanders: Wesley Sneijder werd als een held binnengehaald in Istanboel, terwijl Klaas-Jan Huntelaar aan zijn derde seizoen bij de Duitse club bezig is. Beide Nederlanders konden echter geen stempel op de wedstrijd drukken en werden vervangen: Sneijder aan de rust, Huntelaar een kwartier voor tijd.

Wel indrukwekkend was Burak Yilmaz. De Turk opende na een klein kwartier de score, door zichzelf eerst met een prachtige actie vrij te spelen. Even later kwam hij zelfs dicht bij een tweede doelpunt, maar hij kon net niet afdrukken. Daarna nam Schalke 04 de wedstrijd in handen, wat tot groot veldoverwicht leidde.

Een voorzet van Farfan belandde bijna in doel via Kaya, maar het was slechts uitstel van executie. Net voor rust werd een foutje van Nounkeu afgestraft: Farfan werd de ruimte in gestuurd en hij legde goed breed voor Jones, die makkelijk binnenschoot.

Ook in de tweede helft waren de bezoekers de betere ploeg, maar ze vertikten het om de wedstrijd af te maken. Daardoor blijft de terugwedstrijd spannend, al heeft Schalke 04 kans om de klus in eigen huis te klaren.