Datum: 01/05/2013 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barça verricht geen wonder
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Barça verricht geen wonder
Foto: © SC

Barcelona is er niet in geslaagd om een wonder te verrichten in de Champions League. Integendeel, Bayern München drukte de Catalaanse topclub andermaal met de neus op de feiten. Bayern bleef in de return van de halve finales makkelijk overeind en won met 0-3.

Geen Messi

Barcelona startte zonder Lionel Messi. De absolute smaakmaker van Barça kampt al enkele weken met fysieke ongemakjes en werd niet fit genoeg bevonden om aan de wedstrijd te beginnen. Niemand bij de Spaanse topclub leek echt in een wederopstanding te geloven tegen de oppermachtige Duitsers.

Bayern dicteerde het spel en kon de geringe aanvalsgolven van Barcelona makkelijk weerstaan. Op de tegenaanval probeerden Robben en Ribéry om de thuisploeg de genadeklap toe te dienen. De Rekordmeister sprong echter te onzorgvuldig om met de countermogelijkheden en zo stond er bij de rust nog steeds een 0-0-tussenstand op het scorebord in Camp Nou.

Bayern, Bayern en nog eens Bayern

Ook na de rust bleef Bayern München zeer gefocust voetballen. De Duitsers hadden maar één doel voor ogen: de Champions Leaguefinale bereiken. Als Barcelona nog geloofde in een ommekeer, dan nam Arjen Robben dat geloof vlak na rust helemaal weg. De Nederlander deed wat hij het beste kan: naar binnen komen en proper in het verste hoekje draaien.

Daarna begon Bayern op Barcelona-wijze de bal rond te tikken. Het team van Jupp Heynckes liet de Blaugrana als nooit tevoren achter een bal aanlopen. En het werd zo mogelijk nog pijnlijker voor de Catalanen. Piqué verlengde een voorzet in eigen doel en zo stond het 0-2. Niet veel later legde Thomas Müller de pijnlijke 0-3-eindcijfers vast.

Barça was nooit bij machte om de geoliede machine van Bayern af te stoppen en de Duitsers stoten terecht door naar de finale van het kampioenenbal. Kan Borussia Dortmund Bayern München wel tegenhouden om de beker met de lange oren in de lucht te steken?

Herbeleef Barcelona - Bayern München

Champions League

 Halve Finales (T)