acmAC Milan
andAnderlecht
Datum: 18/09/2012 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Proto houdt Anderlecht recht tegen flauw Milan
Proto houdt Anderlecht recht tegen flauw Milan
Foto: © SC

Anderlecht heeft een punt gepakt in San Siro en dat is alvast een bijzonder mooi begin van de CL-campagne. Proto had een aantal cruciale saves in huis, maar vooraan kwam er te weinig dreiging om op meer aanspraak te maken.

Johan Walckiers in Milaan

John van den Brom had een tactisch meesterstukje in het hoofd: met Kouyate zette hij nog een buffer voor de viermansverdediging Gillet-Wasilewski-Nuytinck en Deschacht. De net 19 jaar geworden Massimo Bruno kreeg verrassend een basisplaats en mocht rond Mbokani cirkelen. Kanu speelde net achter die twee en Kljestan en Biglia vormden de twee buitenkanten van de ruit op het middenveld.

Anderlecht evenknie

Wie vreesde voor een scenario als zes jaar geleden werd meteen gerustgesteld. In een amper voor eenderde volgelopen San Siro kwam Anderlecht aanvankelijk niet in de problemen. Net voor de twintigste minuut was het echter wel even heet voor de kooi van Proto toen Flamini ineens voor hem werd vrijgespeeld, maar het sluitstuk van paars-wit redde knap met het been.

Proto onderscheidde zich ook nog op pogingen van Boateng en Emanuelson, maar eigenlijk was Anderlecht in die eerste helft wel de evenknie van de Rossoneri, want ook de Brusselaars hadden kansjes via Gillet en Bruno, maar deden vooral in het spel niet onder. Dat bewees ook het balbezit dat bij de rust evenwichtig verdeeld was. Milan kreeg bij het verlaten van het veld wel al een stevig fluitconcert van de eigen fans, die het allesbehalve vloeiende spel van hun ploeg niet konden appreciëren.

Milan maakt geen indruk

Terecht ook, want Milan mocht voor een ploeg met die naam gerust wat meer brengen, al zal dat de Anderlechtspelers worst geweest zijn. Proto moest na twintig minuten in de tweede helft toch weer aan de bak met een schitterende redding op een kopbal van de ingekomen El Shaarawy. Vooraan liep het echter niet zoals het moest en er werd weinig tot geen gevaar meer gecreëerd.

Van den Brom gokte dan maar op een punt en haalde Bruno en Kouyate naar de kant voor Juhasz en Praet. Milan bleef op de sukkel en Anderlecht kon de partij eigenlijk vrij makkelijk uitspelen. Het raapte een heel belangrijk eerste punt in San Siro tegen een uiteindelijk ook heel flauw AC dat dit seizoen nog steeds niet wist te winnen in het eigen stadion. De Rossoneri werden nog maar eens getrakteerd op een striemend fluitconcert.

Opstellingen

AC Milan AC Milan

  Speler G Beoordeel
Abbiati Christian 90' -
Bonera Daniele   90' -
Mexes Philippe 74' -
Antonini Luca 90' -
Flamini Mathieu 90' -
de Jong Nigel 90' -
Nocerino Antonio 90' -
Pazzini Giampaolo 90' -
Boateng Kevin-Prince 62' -
Emanuelson Urby 90' -
  Bank G Beoordeel
Abate Ignazio -  
Ambrosini Massimo -  
Yepes Mario 16' -
El Shaarawy Stephan 28' -

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Wasilewski Marcin   90' -
Kouyate Cheikhou 77' -
Nuytinck Bram 90' -
Deschacht Olivier 90' -
Gillet Guillaume 90' -
Kljestan Sacha   90' -
Biglia Lucas 90' -
Bruno Massimo 77' -
Mbokani Dieumerci 90' -
Kanu Rubenilson 88' -
  Bank G Beoordeel
Kaminski Thomas -  
Iakovenko Oleksandr 2'  
Safari Behrang -  
De Sutter Tom -  
Juhasz Roland 13' -
Praet Dennis 13' -
Vargas Ronald -  
Herbeleef AC Milan - Anderlecht

Vooraf