Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: BayArena
Ibrahimovic schittert zich voorbij Bayer Leverkusen

PSG en Zlatan Ibrahimovic hebben zich naar een bijzonder comfortabele uitgangspositie gevoetbald in Leverkusen. Na de 0-4 in Duitsland is de terugwedstrijd volgende week slechts een formaliteit.

PSG moest het in Duitsland doen zonder Edinson Cavani, nog niet helemaal hersteld van een dijbeenblessure. Maar met Ibrahimovic en Lavezzi stond er natuurlijk aanvallend geweld genoeg op het veld in Leverkusen.

Het eerste doelpunt viel al na twee minuten, toen Verratti er in slaagde Matuidi naar de 0-1 op weg te zetten. Meteen een geweldige uitgangspositie voor de Parijzenaars en het zou enkel erger worden.

Match gespeeld voor rust, schicht Ibra

Nog voor de rust was de wedstrijd namelijk helemaal gespeeld. Met dank aan Ibracadabra. Eerst zette hij een elfmeter feilloos om, vlak voor rust kwam het absolute hoogtepunt pas echt.

Met een schicht in de winkelhaak - die doet denken aan zijn doelpunt in het Astridpark tegen Anderlecht - zette hij de ruststand en eindstand meteen vast: 0-3.

In de tweede helft controleerde PSG al bij al vlot, het maakt de terugwedstrijd helemaal overbodig. Bij Leverkusen moest Spahic op het uur gaan douchen met twee keer geel. In de slotfase maakte Cabayé er nog 0-4 van voor de Parijzenaars.