Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Zulte Waregem komt nog goed weg in Eindhoven

PSV was een klasse sterker dan Zulte Waregem. Toch is de terugmatch nog enigszins gered dankzij inefficiëntie bij de thuisploeg en een sterke Sammy Bossut.

Aernout Van Lindt in Eindhoven

Het Philips Stadion is – zeker in vergelijking met de stadions in België – vrij imposant en indrukwekkend. Doe daarbij nog eens meer dan dertigduizend uitzinnige fans en sfeercreatie door diverse schermen in het stadion en je kan al eens overdonderd raken.

Bossut houdt Zulte Waregem recht voor rust

Zo ook de spelers van Zulte Waregem leek het wel, die in de eerste helft nauwelijks tot voetballen kwamen. Te nerveus, te veel en te snel balverlies en ook duidelijk wat moeite om te wennen aan het hoge tempo en de hoge druk van de thuisploeg. Al na drie minuten had het 1-0 kunnen (moeten) zijn, maar de bal van Bakkali viel uiteen op de paal.

Verder in de eerste helft kon vooral Sammy Bossut zich positief laten opmerken. Na een slechte terugspeelbal van een zwakke Verboom – gewisseld aan de rust voor Duplus – kwam de doelman goed in de voeten van Matavz en ook dichter bij de koffie redt hij nog eens op geniale wijze. Via de lat komt de bal bij Depay, die werd afgevlagd. Zo haalde Zulte Waregem op vrij miraculeuze wijze de helft met een brilscore, want Bakkali en Wijnaldum zaten er ook meermaals dichtbij.

Beter Zulte Waregem krijgt deksel op neus

Na de pauze kwam Zulte Waregem gretiger en sterker uit de kleedkamers. Dat leidde zelfs tot enkele schuchtere kansen, maar het doelpunt viel aan de overkant. Memphis Depay zette met een droge knal vanop afstand de thuisploeg op het uur – eindelijk – op voorsprong.

Het tegendoelpunt leek de bezoekers enigszins de stress te doen vergeten. Essevee kwam er een paar keer leuk uit en Leye kwam enkele keren in een doelrijpe positie. Hij kon zijn kopbal niet richten en zijn schot werd geblokt, terwijl het voor PSV wel raak is: Locadia staat goed aan het penaltypunt en wordt daar knap bediend door rechtsachter Brenet: 2-0 en match gespeeld.

Applausvervanging Bakkali

Tien minuten voor tijd een emomomentje voor de jonge Belg Zakaria Bakkali. Hij krijgt bij een wissel een staande ovatie. En misschien maar goed voor Zulte Waregem dat hij werd gewisseld, want invaller Jozefzoon wringt meteen een kans de nek om.

Ook Maher liet nog na de score hoger te doen oplopen en Depay scoorde bijna zijn tweede op dezelfde manier als zijn eerste, maar deze keer was Bossut wel goed bij de pinken. Een schijnbaar vermoeide Hazard moest de volle 90 minuten volmaken, maar bleef tot het bittere einde een lichtpuntje bij de bezoekers. Net als Sammy Bossut, die ook in de slotminuten nog enkele keren de 3-0 wist te vermijden.

De terugwedstrijd is zo nog enigszins gered voor Essevee, al zal het dan uit een ander vaatje moeten tappen.