zwaZulte Waregem
psvPSV
Datum: 07/08/2013 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Lotto Park
Gretig Essevee opnieuw onderuit tegen PSV
Gretig Essevee opnieuw onderuit tegen PSV
Foto: © SC

PSV heeft in het Astridpark ook de terugwedstrijd gewonnen van Zulte Waregem. De 0-3 in Anderlecht was echter op geen manier te vergelijken met de 2-0 in Eindhoven vorige week.

Aernout Van Lindt in Anderlecht

Zulte Waregem stond in de terugwedstrijd van de derde voorronde in de Champions League voor een hoge berg – veel hoger dan de heuveltjes uit de Ronde Van Vlaanderen waarnaar coach Francky Dury vorig jaar in play-off I gretig verwees. Het verloor de heenwedstrijd in Eindhoven met 2-0 van PSV en erger misschien nog – het werd in het Philipsstadion bijwijlen zoekgetikt.

Gretig Zulte Waregem

Maar het Zulte Waregem van deze week was niet dat van vorige week. Waar vorige week mogelijk extra-sportieve beslommeringen hun weerslag kregen op het veld, zagen we vandaag een eensgezind team dat er ten volle voor streed.

Dat leverde ook enkele kansjes op voor de pauze. Een vroege goal kwam er echter niet, omdat Leye na een geniale voorbereiding van Conté op de hakken van Skúlason schoot en zo verzuimde af te werken. Aan de overkant kwam Bossut meerdere keren goed uit en de keer dat zijn bal in de voeten van Depay kwam, schoot die onbegrijpelijk naast. Beide teams hadden kunnen scoren, maar aan de rust was het nog steeds 0-0.

Colpaert speelt doelman, Matavz faalt niet

Ook in de tweede helft kwam Essevee meteen zijn neus aan het venster steken. Opvallend: het was bij de fusieploeg vooral een bedrijvige Conté die het spel verdeelde en meermaals echt leuke dribbels opzette, terwijl Hazard niet echt zijn gebruikelijke niveau haalde. Bij PSV had Bakkali in het eerste uur overigens ook nauwelijks iets kunnen doen tegen Godeau.

Iets voor het uur was Bossut dan toch eens gepasseerd. Op de doellijn stond nog Colpaert, die in Luis Suarez-stijl de bal wist te keren. Rood en strafschop, die Matavz feilloos omzette. Boeken toe voor Zulte Waregem, dat nu vier keer moest scoren.

Bakkali met heerlijk doelpunt

Het echte hoogtepunt moest dan nog komen. Terwijl Naessens tot twee keer toe de bal er maar niet in kreeg was het aan de overkant wel raak: Wijnaldum opende geniaal op Bakkali en de jonge Belg nam de bal meteen op de slof, die hij overhoeks wist binnen te schieten: 0-2.

In de slotfase moest Zulte Waregem nog een extra doelpunt slikken, toen Maher met wat geluk via het been van Godeau tot scoren kwam. Een zware nederlaag zo voor Essevee, al zal deze nederlaag toch hoop geven aan de verdienstelijke 'thuisploeg' van vanavond. 

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy   90' -
D'Haene Karel 90' -
Colpaert Steve   56' -
Godeau Bruno 90' -
Malanda Junior   90' -
Skúlason Ólafur 90' -
Hazard Thorgan 72' -
Conté Ibrahima Sory 90' -
Leye Mbaye 72' -
Habibou Habib 31' -
  Bank G Beoordeel
Naessens Jens 59' -
N'Diaye Mamatou 18' -
Trajkovski Aleksandar 18' -
Verboom Bryan -  
Bruzzese Sébastien -  
Berrier Franck -  
Duplus Frédéric -  
Dury Francky -  

PSV PSV

  Speler G Beoordeel
Zoet Jeroen 90' -
Brenet Joshua 90' -
Bruma Jeffrey 90' -
Rekik Karim   81' -
Willems Jetro 90' -
Schaars Stijn 84' -
Wijnaldum Georginio 90' -
Maher Adam 90' -
Bakkali Zakaria 76' -
Matavz Tim 90' -
Depay Memphis A A 90' -
  Bank G Beoordeel
Jozefzoon Florian 14' -
Marcelo Guedes 9'  
Hiljemark Oscar 6'  
Faber Ernest -  
Tyton Przemyslaw -  
Toivonen Ola -  
Arias Naranjo Santiago -  
Locadia Jürgen -  
Cocu Phillip -  
Herbeleef Zulte Waregem - PSV

Vooraf