Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Allianz Arena
Geniaal Real Madrid flitst zich voor de rust naar finale, Ronaldo breekt record
Manuel Gonzalez

Real Madrid heeft zich na een flitsende eerste helft makkelijk geplaatst voor de finale van de Champions League in Lissabon. Met 0-4 was de vernedering compleet. Ramos maakte er twee, Ronaldo ook en hij schreef zich de geschiedenisboeken in.

De opdracht was duidelijk voor Bayern München: een 1-0 uit de heenwedstrijd uit Madrid ophalen. Geen sinecure wist het, maar het wou met Ribéry, Robben & co onder leiding van Pep Guardiola - die als coach van Barcelona al meermaals de scalp van Real pakte - voor de derde keer op rij de eindstrijd halen.

Missie Lissabon was ook het duidelijke doel van Carlo Ancelotti. Hij wou zich niet verstoppen en begon aan de partij met Ronaldo én Bale beiden op het veld. Veel aanvallend geweld dus, in de zoektocht naar een belangrijk uitdoelpunt.

Ramos tot twee keer toe

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor twee overleden trainers: Boskov en Vilanova. Zij ontvielen ons de voorbije week allebei. Lang bleef het daarna op het veld niet stil. Het balbezit voor Bayern, de kansen voor de Madridistas was het van meet af aan.

Twee stilstaande fases rond het kwartier zorgden meteen voor de beslissing in de wedstrijd: Modric gaf een hoekschop, Ramos kopte binnen. Even later zorgde hij opnieuw met het hoofd voor zijn tweede van de avond, nadat Pepe een vrije trap met de kop verlengde. Xabi Alonso pakte nog geel voor de rust, daardoor is hij er in de finale niet bij - een gemiste kans voor hem.

Ronaldo breekt records

En toen moest het moment van Ronaldo nog komen. Op het halfuur rondde hij een geweldige counter via Benzema en Bale makkelijk af: meteen zijn vijftiende doelpunt in de Champions League dit seizoen, een absoluut record - Messi bleef ooit op 14 steken.

De tweede helft was een maat voor niets, maar in de slotfase tikte hij een vrije trap nog geniaal onder de muur. Zo scoorde hij al 67 keer in de Champions League, waarvan 51 keer in de afgelopen 50 duels - hallucinant. Morgen weet Real of het Atlético, dan wel Chelsea in de finale in Lissabon tegenover zich krijgt.