Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Allianz Arena
Wakkergeschud Bayern mag naar halve finales
Manuel Gonzalez

Bayern München heeft zich weten te plaatsen voor de halve finales van de Champions League. Even zag het er niet goed uit na een doelpunt van Evra, maar het zette heel snel orde op zaken: 3-1.

Bayern en Manchester United speelden in de heenwedstrijd 1-1 gelijk, dus moesten de Duitsers in eigen huis niet meteen komen. Met een scoreloos gelijkspel was Der Rekordmeister ook zeker van een plaatsje bij de laatste vier. Toch wou het niet op zeker spelen en ging het op zoek naar een thuisoverwinning. Voor de rust leverde dat echter geen doelpunten op, waardoor alles ook in de tweede helft nog te spelen was.

Evra geeft United even hoop

Iets voor het uur kwam United op voorsprong: en hoe! Met een droge knal in de bovenhoek vanop 25 meter zorgde Patrice Evra voor een voorsprong voor de bezoekers. Bayern München wist plots dat het zou moeten scoren om verlengingen af te dwingen en liefst van al zelfs twee keer de netten bol moest gaan zetten.

Versagen deed Bayern allerminst: al na anderhalve minuut was het ook meteen prijs: Mandzukic kon met het hoofd doelpuntenmaker Evra afhouden en zo voor de 1-1 zorgen. Daarna kreeg Rooney misschien wel dé kans om de bezoekers alsnog richting halve finales te stuwen, maar hij kon niet scoren.

Robben doet deur dicht

En aan de overkant was het wel snel raak: eerst volgde Müller zoals steeds zijn instinct om te doen waar hij goed in is - scoren - en nog eens vijf minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld, toen Arjen Robben de 3-1 tegen de netten duwde.

Door de 3-1 overwinning mag Bayern nog steeds dromen van een verlenging van haar titel als winnaar van de Champions League, want het zit bij de laatste vier. Na het tegendoelpunt werd het wakker en speelde het een heel sterk halfuur, ook al had United ook de kansen om het af te maken.