Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Groep H: Messi rolt Ajax op

In groep H neemt Barcelona meteen de leiding na een verwachte zege op Ajax. Lionel Messi was met drie goals de man van de match. In Milan hield Celtic lang de nul, maar de Italianen scoorden tweemaal kort voor tijd.

Barcelona - Ajax 4-0

In Camp Nou stond Ajax voor een haast onmogelijke opdracht. De Amsterdammers moesten namelijk proberen om Barça in eigen huis in bedwang te houden. Coach Frank De Boer maakte daarom enkele opmerkelijke keuzes. Zo speelde hij met de kleine Bojan, gehuurd van Barça, in de spits en liet hij verdediger Boilesen linksvoor spelen om Dani Alves te neutraliseren.

Na 22 minuten leek het plan van De Boer in duigen te vallen. Lionel Messi knalde een vrije trap prachtig binnen via de paal. Doelman Vermeer kon er enkel naar kijken. In de tweede helft stond Messi alweer aan het kanon. Hij zette Denswil in de wind en knalde de bal tegen de netten.

Die andere superster van Barça, Neymar, wou zich ook tonen. Met een perfecte voorzet zorgde hij voor verwarring in de Nederlandse verdediging. Vermeer werd geklopt door Piqué in de lucht die de 3-0 binnenkopte. Enkele minuten later zette Messi de puntjes op de i met zijn derde van de avond. Sigthorsson zag daarna nog een penalty gered door doelman Valdés.

Milan - Celtic 2-0

Heel wat minder spektakel was er te zien in Milan - Celtic. Na wat vroeg aanvalswerk van Milan en enkele knappe reddingen van Forster, kwam Celtic na de rust sterker opzetten. Celtic had lange tijd uitzicht op het gelijkspel of misschien de zege, maar kreeg vlak voor tijd toch het deksel op de neus.

Zapata brak tien minuten voor tijd de ban voor Milan. Hij wordt aangespeeld door Balotelli en zijn poging gaat via Izaguirre tegen de touwen. Droefnis alom bij Celtic Glasgow. Het was daarna nog niet gedaan. Celtic kreeg enkele minuten later nog een tweede treffer tegen via Muntari.