Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Estadio Anoeta San Sebastian
Groep A: Fellaini speelt 80 minuten en wint beklijvende partij

In groep A hebben Manchester United en Shakhtar Donetsk de beste start gemaakt. Beide teams wonnen hun wedstrijd, al was er vooral in Manchester spektakel.

Manchester United - Bayer Leverkusen 4-2

In een geweldige wedstrijd hield Manchester United de punten thuis tegen Bayer Leverkusen. Halfweg de eerste helft bleef Rooney heel cool op een voorzet van Evra: heerlijk doelpunt om mee te beginnen in de Champions League.

Iets na rust kreeg Rooney dé kans om er 2-0 van te maken, maar hij weet die nog te verknallen door te zelfzuchtig te zijn en niet af te spelen aan van Persie. Aan de overkant tikte Rolfes even later de 1-1 binnen en was alles te herdoen.

Dat was het begin van een geweldig slothalfuur. Eerst van Persie met een wondermooi doelpunt - heerlijke volley. Wat later legde Wayne Rooney met zijn 200e doelpunt voor Manchester United de wedstrijd in een definitieve plooi.

Valencia en Toprak dikten de score uiteindelijk nog wat aan tot 4-2, een mooie overwinning voor Fellaini & co. De Rode Duivel mocht in de basis starten en werd tien minuten voor tijd gewisseld.

Real Sociedad - Shakhtar Donetsk 0-2

In de andere wedstrijd wou Real Sociedad verder borduren op de knappe voorrondes, waarin werd afgerekend met Lyon in een dubbel duel.

Tegen de bezoekers uit Oekraïne ging het echter veel minder van harte dan tegen de Fransen en ondanks veel goede inzet raakte het niet voorbij de stugge defensie.

In het slot van de wedstrijd kwam Shakhtar er beter uit en via twee doelpunten van Alex Teixeira legde het de wedstrijd nog in een winnende plooi.