levBayer Leverkusen
socReal Sociedad
Simon Rolfes 45+1'
1-0
1-1
Jens Hegeler 90+2'
2-1
Datum: 02/10/2013 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: BayArena
Groep A: Flauw United, Leverkusen doet het in extremis
Groep A: Flauw United, Leverkusen doet het in extremis
Foto: © SC

In groep A ging Manchester United op bezoek bij Shakhtar Donetsk. Een gretige Oekraïense kampioen hield een flauwe Engelse kampioen in evenwicht. Marouane Fellaini begon in de basis bij United en was betrokken bij het openingsdoelpunt.

Shakhtar Donetsk-Manchester United  1-1

Manchester United vatte de partij het beste aan. Van Persie keerde terug uit blessure en de Nederlander liet zich meteen gelden. Na net geen tien minuten spelen ging hij zijn kans, maar zijn poging ging net over de dwarsligger.

Niet veel later was het raak voor de spitsbroeder van van Persie. Marouane Fellaini zette zich goed door op rechts en bracht de bal laag voor doel. Het leer week nog af, maar een attente Danny Welbeck slaagde er in om de bal over de doellijn te trappen: 0-1.

Giggs heeft record beet

Na de pauze ging United iets te nadrukkelijk achterover leunen. Shakhtar kwam dan ook beter en beter in de wedstrijd en in het slotkwartier kwamen de Oekraïners langszij. Taison profiteerde van slordig uitverdedigen van Smalling en knalde het leer tegen de touwen.

Het bleef bij 1-1 en zo gaan beide teams aan de leiding met vier op zes in groep A van de poulefase. Ryan Giggs werd vanavond overigens alleen recordhouder in het kampioenenbal, wat betreft gespeelde matchen. De Welshman viel rond het uur in voor Marouane Fellaini en speelde zo zijn 145e wedstrijd in de Champions League.

Bayer Leverkusen-Real Sociedad  2-1

In de tweede wedstrijd in groep A bekampten Bayer Leverkusen en Real Sociedad elkaar. Leverkusen had voor de pauze het beste van het spel, al hadden de Duitsers geluk toen een heerlijk doelpunt van de Spanjaarden onterecht werd afgekeurd voor buitenspel. Jammer, want Griezmann verschalkte Leno op knappe wijze.

Openingsdoelpunt uit vrije trap

Naar het einde van de eerste helft toe drong Leverkusen toch aan. Eerst zag Son zijn poging maar net naast doel zoeven, maar even later was het toch raak. Sam bracht een vrije trap gevaarlijk voor doel en Rolfes kopte staalhard. De Spaanse doelman bracht in eerste instantie nog redding, maar in de herneming prikte Rolfes de bal toch tegen de touwen. 1-0 was meteen ook de ruststand.

Penalty en vrije trap beslissen wedstrijd

Na de pauze ging Sociedad op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er al heel snel. De Spanjaarden kregen een stafschop en Carlos Vela zette zich achter de bal. Leno stopte de elfmeter van de Mexicaan, beroerde de bal nog in de rebound, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven: 1-1.

De wedstrijd stevende af op een puntendeling, maar daar besliste invaller Hegeler anders over. Hij verraste vriend en vijand en poeierde de bal in de kruising. Sociedad herstelde niet meer van die tik die het kreeg in blessuretijd en zo heeft Leverkusen zijn eerste zege beet in het kampioenenbal.

Opstellingen

Bayer Leverkusen Bayer Leverkusen

  Speler G Beoordeel
Toprak Ömer 90' -
Leno Bernd   90' -
Reinartz Stefan 90' -
Bender Lars 90' -
Wollscheid Philipp 90' -
Rolfes Simon 90' -
Hilbert Roberto 90' -
Kießling Stefan 90' -
Sam Sidney 85' -
Boenisch Sebastian 69' -
Son Heung-Min 68' -
  Bank G Beoordeel
Kruse Robbie 22' -
Can Emre 21' -
Hegeler Jens 5'  
Spahic Emir -  
Derdiyok Eren -  
Donati Giulio -  
Palop Cervera Andrés -  

Real Sociedad Real Sociedad

  Speler G Beoordeel
Bergara Larrañaga Markel 90' -
Vela Carlos  90' -
Zurutuza Veillet David 90' -
Martínez Díez Carlos 90' -
Elustondo Gorka 90' -
Gonzalez Mikel   90' -
Bravo Muñoz Claudio Andres 90' -
Martinez Berridi Iñigo 90' -
De la Bella Alberto Madureno 90' -
Griezmann Antoine 84' -
Seferovic Haris 68' -
  Bank G Beoordeel
Agirretxe Imanol 22' -
Castro Irizabal Gonzalo 6'  
Zubikarai Goñi Eñaut -  
Ros Añón Javier -  
Pardo Gutierrez Ruben -  
Ansotegi Jon Gosrostola -  
Cadamuro Betaiba Liassine -  
Herbeleef Bayer Leverkusen - Real Sociedad