Competitie: Champions League
Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Boateng schiet CL-droom van PSV aan diggelen

PSV is er niet in geslaagd om te stunten in San Siro. De Nederlanders zakten vol vertrouwen af naar Italië, maar moesten hun meerdere erkennen in een sterk AC Milan. Boateng en Balotelli knepen de lampenclub helemaal dood in de tweede helft.

De wedstrijd begon niet best voor PSV. Boateng kon hard uithalen van buiten de zestien en doelman Zoet zag de bal in de benedenhoek verdwijnen. De Nederlanders waren echter niet van slag en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Maher nam een afvallende bal heerlijk op de slof, maar Abbiati ranselde zijn poging uit doel.

Nog voor de rust kon Milan de wedstrijd in een definitieve plooi leggen, maar Montolivo en El Shaarawy lieten na om de score uit te diepen. El Shaarawy was er heel dicht bij, maar zijn bal raakte de onderkant van de lat. PSV kwam goed weg met 1-0 aan de rust, al had een voorzet van Willems zomaar in doel kunnen vallen. Het was echter net niet en de bal viel boven op de lat.

Balotelli en Boateng doen het

Een gretig PSV kwam uit de kleedkamer en ging meteen op zoek naar een doelpunt. Al in de eerste minuut na de pauze had het raak moeten zijn, maar Wijnaldum miste een uitgelezen kans. Daarna nam Milan het over en rolden Boateng en Balotelli de troepen van Cocu op.

Balotelli had eerst ruzie met Willems, maar haalde nog geen minuut later zijn gram met zijn doelpunt. Mexès verlengde een corner met het hoofd en Super Mario duwde de bal in doel. Boateng legde uiteindelijk de 3-0-eindstand vast. Hij leek op het eerste zich te ver uit te wijken, maar slaagde er toch in het leer langs Zoet in doel te schieten.

Verdiende zege voor Milan, dat heel wat beter voor de dag kwam dan in Eindhoven en afgelopen weekend tegen Hellas Verona.