Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Stadion: Estadio Anoeta San Sebastian
Geen Champions League voor Lyon, Celtic is er wel bij
Manuel Gonzalez

Vanavond streden nog tien teams om een plaatsje bij de elite. Olympique Lyon zal dit seizoen alvast niet te bewonderen zijn in de Champions League, terwijl Celtic wel opnieuw van de partij is.

Celtic-Shakter Karagandy  3-0

Celtic moest vol aan de bak tegen Shakter uit Kazachstan. Vorige week verloren de Schotten immers met 2-0 en dus was kwalificatie voor de poules van het kampioenenbal plots niet meer vanzelfsprekend.

Toch trok de Schotse kampioen de scheve situatie recht in eigen huis. Vlak voor de pauze tekende Commons voor het openingsdoelpunt en meteen na rust maakte Samaras er 2-0 van. Karagandy zorgde bijna voor een verrassing, maar hun beste poging strandde op de lat. Verlengingen leken in de maak, maar daar besliste Forrest anders over in toegevoegde tijd. Hij maakte er 3-0 van en zo mag Celtic zich opmaken voor de groepsfase.

Real Sociedad-Olympique Lyon  2-0

Ook Lyon moest woensdagavond een 2-0-achterstand ophalen als het dit seizoen Champions League wilde spelen. De Fransen waren echter niet bij machte om op bezoek bij Sociedad voor de ommekeer te zorgen.

Sociedad kon rekenen op een trefzekere Carlos Vela, die de wedstrijd in de tweede helft besliste met twee doelpunten. Zo gaat ook de Spaanse nummer vier in de trommels bij de Champions League-loting.

Maribor-Viktoria Plzen  0-1

Plzen kwam op bezoek bij Maribor nooit meer in de problemen. De Tsjechen hadden de heenwedstrijd al gewonnen met 3-1 en kwamen ook in Slovenië tot scoren. Tecl scoorde na drie minuten het enige doelpunt van de partij en Maribo was nooit meer in staat om nog voor de ommekeer te zorgen. Zo trekt ook Plzen naar de poulefase van de Champions League.

Ook Zenit plaatste zich eerder op de avond al voor de groepsfase, na een ruime overwinning tegen het Portugese Paços de Ferreirra. Lees het verslag van die wedstrijd HIER nog eens na.