Datum: 01/10/2014 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Lotto Park
Anderlecht heeft geen schrik van 'Klopp'
Anderlecht heeft geen schrik van 'Klopp'
Foto: © Photonews

Voor het eerst in jaren is er echt geloof in een stuntzege van Anderlecht in de Champions League. Worden de 'believers' straks met de voeten op de grond gezet of gaat straks de naam van Anderlecht rond in Europa?

Door Johan Walckiers

Paars-wit leefde de voorbije weken met voorzichtige hoop toe naar het duel met de Borussen. De Schwarzgelben hebben in de Bundesliga al een paar keer klappen gehad en missen hun beste spelers. Daarnaast staat dan weer dat zo zonder die sterspelers ook Arsenal van de mat speelden. "Indrukwekkend", was het commentaar na hun CL-match. 

Modern voetbal

Maar bij Anderlecht hebben ze onder leiding van Hasi de schroom overboord gegooid. De falanx van de Kosovaar oogt vol vertrouwen en wil straks bevestigen wat ze lieten zien tegen Galatasaray. Dat wil zeggen dat Hasi niet voor zijn eigen kooi gaat liggen. Hasi is fan van Jürgen Klopp, die hij de uitvinder van modern voetbal noemt.

Modern voetbal is in de ogen van Hasi 'één voor allen, allen voor één'. Oftewel: aanvallen in blok, verdedigen in blok. Van Suarez en Mitrovic verwacht hij dat ze straks de eerste verdedigers zijn. Van Mbemba en Najar wil hij aanvallende impulsen zien, zonder hun verdedigende taken opzij te schuiven. Nee, Hasi heeft geen schrik van Klopp, enkel respect en hij ziet de charismatische trainer als een voorbeeld qua tactiek en ingevingen.

Vertrouwen

"Het systeem is belangrijker dan de spelers bij Borussia." Daar wil Hasi bij Anderlecht ook toe komen. Dat als hij noodgedwongen moet veranderen - Hasi is geen echte fan van roteren - dat die speler onmiddellijk zijn taken weet. Zoals Acheampong tegen Galatasaray. En zo gelooft hij in een stuntzege, zoals hij daarmee ook zijn voorzitter overtuigd heeft. 

Als hij straks Praet en Nuytinck kan recupereren tenminste, want de twee zijn heel belangrijk op internationaal niveau. Vanavond rond 22u30 weten we of het vertrouwen gefundeerd was.

Vermoedelijke opstellingen:

Anderlecht: Proto, Deschacht, Mbemba, Nuytinck, Najar, Conte, Tielemans, Defour, Praet, Suarez, Mitrovic

Dortmund: Weidenfeller, Pisczek, Subotic, Hummels, Durm, Bender, Ginter, Grosskreutz, Kagawa, Aubameyang, Immobile

Wat kan u eraan verdienen?

Anderlecht blijft de underdog in het duel. Als u bij Unibet voor 60 euro - die u gratis krijgt als u via deze link inschrijft - gokt, krijgt u 336 euro. Een gelijkspel levert bij Unibet nog steeds 252 euro op.

Meer nieuws