Speeldag: 1/8 Finales (H)
Serieuze domper voor Witsel en Lombaerts in Benfica
Manuel Gonzalez

Benfica nekte Zenit St.-Petersburg in de slotfase: 1-0

Zenit St.-Petersbrug wou absoluut de nul houden in Benfica, dat aanvallend niet al te veel kon forceren. Het duel leek op 0-0 af te stevenen tot Benfica in de slotfase toch toesloeg.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn: de beste kans was voor Pizzi, maar die zijn afwerking was navenant het niveau van de eerste helft: beneden alle peil. Zenit heeft nog geen competitieritme en kon er allemaal wel mee leven. Maar in de tweede helft begon Axel Witsel er toch door te komen.

Plotseling was de Rode Duivel twee keer gevaarlijk. Met een schot en een kopbal bedreigde hij toch even doelman César. Gaitan had de beste kans voor Benfica na een schitterende actie, maar doelman Lodygan pakte héél knap. De verdediging van Nicolas Lombaerts liet trouwens weinig steken vallen.

Maar in de slotfase gebeurde het dan toch. Middenvelder Jonas kopte in extremis een vrije trap tegen de netten. Een serieuze domper voor Witsel en co.