Datum: 24/11/2015 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Gerland
Plaveit Gent vanavond het pad naar de achtste finales?
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Lyon
| 0 reacties

Voorbeschouwing: Lyon - Gent

Plaveit Gent vanavond het pad naar de achtste finales?
Foto: © photonews

Voor zowel AA Gent als Olympique Lyon wordt het een beslissende partij vanavond. De Fransen kunnen helemaal uitgeschakeld worden bij een Gentse zege of een doelpuntenrijk gelijkspel. Voor beide ploegen is ook de tweede plaats nog steeds niet weg.

Lyon-coach Fournier had het er gisteren nog over: "In een 'normale' campagne waren we al uitgeschakeld." Met amper één op twaalf kunnen de Fransen zich nog steeds plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. Hallucinant.

Dat heeft veel te maken met een verrassend sterk Gent. In de Arteveldestad kon Valencia zich richting achtste finales trappen, maar de troepen van Hein Vanhaezebrouck staken meer dan een stok in de wielen. Met het schaamrood op de wangen verlieten Los Che de Ghelamco Arena.

Ook Lyon raakte in de heenwedstrijd aan het knooppunt tussen E17 en E40 niet verder dan een gelijkspel tegen eerst tien en uiteindelijk negen Gentenaars. Het mag duidelijk zijn, dit AA Gent is meer dan een luis in de pels van de grotere teams uit de poule.

Ook vanavond zal het er op z'n Vanhaezebroucks aan toe gaan. Uitgaand van de eigen sterkte zal het voor de tweede keer een zwalpend Olympique Lyon proberen in bedwang houden. Bij winst lonkt misschien, afhankelijk van de andere uitslag, een kans op een plek in die achtste finales.

Zekerheid voor derde plaats lonkt

Een plek in de zestiende finales van de Europa League, dat kunnen de Buffalo's vanavond al met zekerheid vastleggen. Winnen is voldoende, maar ook een doelpuntenrijk gelijkspel kan volstaan. Bij een 2-2 is Gent zeker van de derde plaats.

Qua opstellingen verwachten we geen grote verrassingen. Bij de jongens uit Lyon mist men het centrale verdedigingsduo, maar voor het overige zal de basisploeg beschikbaar zijn. Bij Gent leken Depoitre en Milicevic gisteren op training niet al te veel hinder te ondervinden.

En u? Denkt u dat Gent nog door kan gaan? Dan kan dat u een aardige duit opleveren. Een inzet van 60 euro bij UNIBET op een tweede plek van Gent kan maar liefst 540 euro opleveren. Die zestig euro krijgt u via deze link zelfs gratis!

Meer nieuws