Datum: 18/08/2015 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Vierde voorronde (Heen)
Stadion: Old Trafford
Uitgerekend Fellaini laat Brugse CL-droom uiteenspatten
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties

Memphis Depay en Marouane Fellaini slepen Manchester United voorbij Club Brugge

Uitgerekend Fellaini laat Brugse CL-droom uiteenspatten
Foto: © photonews

Club Brugge heeft vanavond met 3-1 verloren op het veld van Manchester United. De verdienstelijke West-Vlamingen kwamen al vroeg op voorsprong, maar Memphis Depay zette de scheve situatie eigenhandig recht. In de absolute slotseconden kopte Marouane Fellaini nog de 3-1 tegen de touwen.

Cédric De Volder, Timothy Collard en Manuel Gonzalez in Manchester

  • Club Brugge kwam na amper drie minuten op voorsprong
  • Memphis Depay en Adnan Januzaj: de jonkies doen het bij United
  • 3-1: op papier is het nog mogelijk, maar...

Michel Preud'homme wijzigde zijn elftal logischerwijs in vergelijking met de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen KV Kortrijk. Boli Bolingoli kwam in de ploeg, terwijl Obbi Oulare op de bank mocht gaan zitten. Abdoulay Diaby kreeg als aanvaller de centrale rol toebedeeld. 

Perfecte start!

Old Trafford, oftewel: The Theatre of Dreams. En Club Brugge begon na amper drie minuten al te dromen. Victor Vazquez ging achter de bal staan om een vrije trap te nemen. Het leer zou altijd in de handen van Sergio Romero beland zijn, maar daar besliste het been van Michael Carrick anders voor. Mooi was het niet, maar de 0-1 stond wel op het bord.

Manchester United was echter niet aangeslagen en schakelde quasi onmiddellijk een versnelling of drie hoger. En jawel, Louis van Gaal is een tactisch meesterbrein. Ook de Nederlander had opgemerkt dat de rechterflank van Club - met Tuur Dierckx en Dion Cools - nog heel groen ziet achter de oren. 

Memphis Depay is dé naam, dubbele opdoffer

Het duo werd onder druk gezet en op het kwartier hingen de bordjes dan ook alweer in evenwicht. Memphis Depay hield met een schitterende individuele actie de complete blauw-zwarte verdediging aan de praat én pompte de bal dan ook nog eens zelfs voorbij Sébastien Bruzzese, 1-1 en de droom begon al barstjes te vertonen.

Op slag van rusten kreeg blauw-zwart nog een dubbele opdoffer te verwerken. Timmy Simons moest niet alleen naar de kant met een spierblessure, maar Memphis bewees ook meteen dat hij over een piekfijn penseel beschikt. De Nederlander schilderde het leer dan ook wondermooi in het kruis, 2-1.

Ook na de koffie was het één en al United dat de klok sloeg. Memphis had zijn derde van de avond aan de voet, maar het vizier stond te hoog afgesteld en de enorm bedrijvige Adnan Januzaj - onze landgenoot mocht opnieuw in de basis beginnen - kon niet profiteren van een foutje in de West-Vlaamse defensie. 

Met z'n tienen naar degelijke uitgangspositie

Club Brugge eindigde de wedstrijd nog met z'n tienen nadat Brandon Mechele een tweede gele karton incasseerde voor een charge bij Chicharito. Alles stond al klaar om de Brugse droom levendig te houden, maar toen ontbond Marouane Fellaini - amper vijf minuten eerder ingevallen - de duivels. Met een rake kopbal in de slotseconden tekende de Rode Duivel voor de 3-1.

Op die manier kunnen we eigenlijk stellen dat de blauw-zwarte Champions League-droom mag opgeborgen worden. Op papier is het nog mogelijk in de return, maar de kans is klein dat Manchester United dit nog zal laten schieten. Al moet elke wedstrijd natuurlijk nog gespeeld worden...

Opstellingen

Manchester United Manchester United

  Speler G Beoordeel
Romero Sergio 90' -
Darmian Matteo   90' -
Smalling Chris   90' -
Blind Daley A 90' -
Shaw Luke 90' -
Carrick MichaelA 45' -
Schneiderlin Morgan 90' -
Januzaj Adnan 72' -
Mata Juan 90' -
Rooney Wayne 84' -
Depay Memphis ⚽ ⚽ A 90' -
  Bank G Beoordeel
Schweinsteiger Bastian 45' -
Chicharito 18' -
Fellaini Marouane 6'  
Valencia Antonio -  
Johnstone Sam -  
Young Ashley -  
Herrera Agüera Ander -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Bruzzese Sébastien 90' 7
Cools Dion 90' 4
Duarte Óscar 90' 4
Mechele Brandon     79' 4
De Bock Laurens 90' 3
Simons Timmy 40' 5
Vormer Ruud   90' 8
Vazquez Victor 78' 6
Dierckx Tuur 90' 5
Diaby Abdoulay 56' 3
Bolingoli Mbombo Boli   90' 3
  Bank G Beoordeel
de Souza Claudemir Domingues 50' -
Claudemir Domingues de Souza 49' 5
Oularé Obbi 34' 2
Vanaken Hans 12' 5
De Sutter Tom -  
Bolat Sinan -  
De fauw Davy -  
Castelletto Jean-Charles -  
Herbeleef Manchester United - Club Brugge

Vooraf

Champions League

 Vierde voorronde (Heen)