Stadion: Mestalla
Ryan geeft Valencia goede uitgangspositie, Boyata wint ook
Manuel Gonzalez

Mathew Ryan top bij Valencia,

Valencia heeft een erg goede uitgangspositie verworven voor de terugwedstrijd in de Champions League. In eigen huis was het de beter van Monaco: 3-1. Ryan was de man van de match.

Valencia - Monaco 3-1

In Mestella werd veruit de aantrekkelijkste affiche van de avond afgewerkt tussen de Spaanse en de Franse subtopper. Beide teams zouden een stekje in de Champions League zeker verdienen, al speelden ze allebei wel soms slordig.

Na drie minuten had Feghouli zijn kompaan Rodrigo al op weg gezet naar de vroege voorsprong, daarna was het ex-Clubgoalie Ryan die een hoofdrol opeiste. Hij pakte uit met enkele topreddingen, zeker op een inzet van Bernardo Silva.

Vlak na de koffie kon ook hij echter niets doen aan een trap van dichtbij van Pasalic. Parejo zette snel orde op zaken, via Feghouli werd het door het bos der bomen zelfs nog 3-1. Invaller Dirar werkte 25 minuten op de zenuwen van iedereen en mag blij zijn dat hij geen twee keer geel pakte.

Celtic - Malmo 3-2

Ook in Celtic Park pakte de thuisploeg een leuke uitgangspositie. Boyata speelde de hele wedstrijd bij de Schotten, hij zag zijn team na tien minuten al op een dubbele voorsprong staan.

Eerst was er een prachtige collectieve actie, die door Griffiths werd afgewerkt, na een corner stond de dubbele voorsprong via Biton snel op het bord. Op het uur zorgde alweer Griffiths voor de 3-1, tussendoor had Berget de terugwedstrijd toch wat gered. In de absolute slotfase zorgde de Noor zelfs nog voor de 3-2.

Rapid Wien - Shakhtar Donetsk 0-1

Rapid Wien schakelde in de vorige ronde nog Ajax verrassend uit, tegen Shakhtar zullen ze het moeilijker krijgen om de kwalificatie af te dwingen. Een doelpunt van Marlos vlak voor rust geeft de club uit Oekraïne de beste uitgangspositie.

Basel - Maccabi Tel Aviv 2-2
Skenderbeu Korçe - Dinamo Zagreb 1-2