cluClub Brugge
leiLeicester City
0-2
0-3
61' Riyad Mahrez (pen)
Datum: 14/09/2016 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jan Breydel
"Leicester zal het spel moeten maken, Club kan counteren"
Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties

Analist Jan Ceulemans denkt dat Leicester zal aanvallen en dat Club kan loeren op de counter

"Leicester zal het spel moeten maken, Club kan counteren"

Jan Ceulemans hoopt dat Club Brugge zich herpakt in de Champions League. Het voormalig boegbeeld van blauw-zwart ziet tegen Leicester kansen op de tegenaanval.

Club Brugge begon matig aan de competitie, Jan Ceulemans hoopt dan ook dat Club een tandje bijsteekt in de Champions League. "Maar je mag ook niet vergeten dat Leicester eveneens slecht gestart is", zegt de Caje aan Voetbalkrant.com. "Beide ploegen hebben wat recht te zetten."

"Je ziet dat vaak, hoor. Dat het bij een verrassende landskampioen het jaar nadien allemaal wat moeilijker loopt. Maar Leicester zal waarschijnlijk denken dat het tegen 'maar' een Belgische tegenstander is en dat het dan wel zal loslopen", voorspelt Ceulemans.

 

Loeren op de counter

Ondanks de mindere start in de Premier League vermoedt Ceulemans dat Leicester toch het spel zal komen maken op Jan Breydel. "Ik kan me niet inbeelden dat de Engelse kampioen voor zijn eigen zestien gaat kamperen. Leicester moet aanvallen en daar liggen kansen voor Club. Ik vind niet dat het te aanvallend moet starten, ik zou speculeren op de counter", zegt Ceulemans, die overigens trainer was van Club in hun laatste Champions League campagne (2005-2006).

Wanneer zullen de Brugse fans tevreden zijn? "Als ze na elke thuiswedstrijd naar huis gaan en kunnen zeggen: 'Verdekke, de ploeg heeft er vandaag echt alles aan gedaan.' Dan zal het Brugse publiek content zijn. Als ze zich kunnen herkennen in de spelstijl van Club. De ambities? Ik denk dat ze bij Club al heel blij zullen zijn met de derde plaats en de daarbij horende Europese overwintering", is Ceulemans nuchter.

Meer nieuws