Datum: 22/11/2016 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 5
Moedig Club Brugge gaat onderuit tegen Leicester ondanks verdienstelijke tweede helft
Yannick Lambrecht

Club Brugge verliest tegen Leicester City met 2-1 en is Europees uitgeschakeld

Club Brugge verloor dinsdagavond op het veld van Leicester City met 2-1. Na vijf minuten kwam Club al op achterstand en daar kon ook een sterkere tweede helft geen verandering meer in brengen. Het Europees avontuur strandt zo met nog een speeldag te gaan in de Champions League.

Club begon aan deze wedstrijd met een heel andere verdediging. De Bock keerde direct terug in de basiself, Mechele verving Denswil en Cools kreeg de voorkeur op van Rhijn.

De match was nauwelijks op gang gekomen of de achterstand voor Club Brugge stond al op het bord. Na vijf minuten speelde Cools de bal kwijt en daardoor lag het spel helemaal open voor Leicester. Fuchs zette knap voor en Okazaki strafte genadeloos af.

Club Brugge riep het gevaar over zichzelf af met slechte passes en onzeker verdedigen, Leicester daarentegen hield een zeer hoog tempo aan. Club heeft eigenlijk niet veel meer kunnen doen dan achtervolgen.

In de achtervolging

Blauw-Zwart begon dan toch een beetje op de Engelse deur te kloppen, maar net dan wordt de tussenstand verdubbelt. Albrighton liep de baklijn binnen en Cools gaf op een simpele, onnodige manier een penalty weg. Voor Riyad Mahrez was dat een koud kunstje: 2-0.

Net voor de rust was daar de eerste echte Brugse kans vanwege Izquierdo. Hij trapte heel mooi van net buiten de zestien naar de verste hoek, maar Zieler kon de bal uit zijn doel boksen. Club was simpelweg niet opgewassen tegen de kampioen van Engeland zoals ze vanavond speelden.

Na de rust was Leicester nadrukkelijk op zoek naar de 3-0 in plaats van de uitploeg naar de aansluitingstreffer. Maar dan was daar uit het niets Izquierdo. Hij recupereerde zelf een bal, liep het halve veld over en trapte fantastisch in het dak van het doel voorbij Zieler. Hij diende Leicester de eerste tegentreffer van deze campagne toe.

De vlam in de keet

Daarna ging het beter op en neer. Op het uur vielen er zelfs twee doelpunten, maar die werden allebei terecht afgevlagd voor buitenspel. Eerst tikte Vardy een voorzet binnen, een minuut later overkwam Claudemir net hetzelfde.

De eerste wissel van Anthony Limbombe voor Tomas Pina toonde wel dat Michel Preud'homme niet met lege handen wou terugkeren naar België. Leicester daarentegen deed iets meer verdedigend gemotiveerde wissels.

Slot vol actie

Een kwartier voor tijd werd het slotoffensief ingezet. Club Brugge ging met bijna de hele ploeg over de middenlijn spelen en zette een pak meer druk op de thuisploeg. Dit had bij de rust geen kat verwacht, de spelers zelf waarschijnlijk ook niet. In de laatste tien minuten kwamen er nog een paar gevaarlijke corners, onder andere Van Rhijn kreeg een geweldige kans maar de bal van de gelijkmaker wou er niet in. Ondanks de moedige pogingen van Brugge bleef het bij 2-1.

Leicester City stoot bij deze zeker door naar de volgende ronde in de Champions League. Club Brugge speelt op de laatste speeldag nog een wedstrijd tegen Kopenhagen, maar de enige inzet is om niet met nul punten te eindigen.