Club Brugge - FC København

Club Brugge sluit teleurstellende campagne af in mineur: pijnlijke 0 op 18 is het gevolg
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 0 reacties

Club Brugge verliest van FC Kopenhagen en sluit Champions Leaguecampagne af met 0 op 18

Club Brugge sluit teleurstellende campagne af in mineur: pijnlijke 0 op 18 is het gevolg

Dossier afsluiten, vervolgens opbergen en nooit meer uit het archief halen. Dat is wat Club Brugge moet doen met zijn campagne in de Champions League van dit seizoen. Blauw-zwart slaagde er ook in zijn allerlaatste match van de groepsfase niet in om een punt te sprokkelen.

Zondag speelt Club Brugge de topper van het weekend in de Jupiler Pro League, en dat op het veld van rivaal RSC Anderlecht. Het spreekt dan ook voor zich dat die wedstrijd veel en veel belangrijker is dan de laatste Champions Leaguewedstrijd van het seizoen tegen Kopenhagen.

Sterkhouders op de bank

In vergelijking met de match tegen KV Oostende, voerde Michel Preud’homme maar liefst zeven wissels door in zijn ploeg. Zo kregen onder meer Mechele, Bolingoli en Gedoz een kans. Refaelov verscheen dan weer voor het eerst sinds zijn blessure aan de aftrap. Op de bank zat heel wat mooi volk: Vanaken, Simons, Vossen, Vormer, Limbombe, ...

Zondag de topper tegen Anderlecht, dus heel wat mooi volk op de bank bij Club Brugge.

 

Lullige tegendoelpunten verlammen gretig Club

Blauw-zwart begon gretig aan de wedstrijd, vastbesloten om er iets van te maken. Kopenhagen schrok even op, maar na acht minuten stonden de bezoekers al op voorsprong. Mechele kreeg een voorzet lullig tegen het zich en verschalkte op die manier zijn eigen doelman: 0-1.

Nog geen tien minuten later zat Kopenhagen écht op rozen. Jorgensen troefde Mechele in een rechtstreeks duel af en kopte de bal in het lege doel. Waar Butelle was? Wel, dat vroegen wij ons ook af. De Fransman kwam uit in niemandsland en zo stond Club plots voor een quasi onmogelijke opdracht: 0-2. Blauw-zwart probeerde de rug te rechten, maar tot aan het rustsignaal gebeurde er bitter weinig.

Champions Leaguecampagne om snel te vergeten

In een overbodige tweede helft - van een op zich al overbodige wedstrijd - gebeurde er niet veel meer. Kopenhagen stond goed en hield het nog beter gesloten. Er was nauwelijks een doorkomen aan en Club Brugge gaf nooit of te nimmer de indruk dat het de stugge en uitgekookte Denen uit verband kon spelen.

Het bleef uiteindelijk bij 0-2 en zo werd het dus een einde in mineur van een Champions Leaguecampagne die de Bruggelingen liefst zo snel mogelijk zullen vergeten. Het dossier afsluiten, vervolgens opbegen en nooit meer uit het archief halen, dat is wat Club Brugge moet doen met de campagne anno 2016-2017. Eén pluspunt: vanaf nu kan blauw-zwart álles op een tweede opeenvolgende landstitel zetten.

Een correct resultaat?

82%
18%

Goals

0
2

Balbezit

48
52

Aanvallen

62
64

Gevaarlijke aanvallen

34
25

Schoten op doel

5
5

Schoten naast/over doel

2
2

Geblokkeerde schoten

2
0

Hoekschoppen

6
4

Buitenspel

7
4

Fouten

15
12

Vrije trappen

16
22

Doeltrappen

2
5

Inworpen

20
30
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws