Datum: 31/10/2017 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Parc Des Princes
Wereldklasse deelt op wandeltempo forfaitscore uit: goocheltruc Vanhaezebrouck brengt weinig op
Johan Walckiers Sander De Graeve
Johan Walckiers en Sander De Graeve vanuit Parijs
| 0 reacties

Anderlecht verloor met 5-0 op het veld van PSG

Wereldklasse deelt op wandeltempo forfaitscore uit: goocheltruc Vanhaezebrouck brengt weinig op
Foto: © photonews

Anderlecht heeft geen 'achtste wereldwonder' kunnen verrichten. Op het veld van PSG hielden de Brusselaars het nog vrij lang vol in een wel heel bijzondere opstelling. Maar eens het hek van de dam... Amper een kans bij elkaar gespeeld en een mogelijk zware blessure. Een weinig leuke avond...

Maandagavond, voorbij middernacht, en de aanwezige Belgische journalisten waren nog steeds aan het discussiëren hoe Hein Vanhaezebrouck een horrorhalloween ging vermijden in het Parc des Princes. De trainer had in de uren daarvoor zijn opstelling angstvallig geheim gehouden, zelfs voor zijn eigen spelers.

Anderlecht met twaalf

Het kon toch niet zo moeilijk zijn, werd er geopperd... Harbaoui zou wel vooraan spelen om Teodorczyk eens rust te geven. En voor de rest: Obradovic eens een kans geven en misschien zelfs Stanciu eens laten beginnen. Maar zelfs alle bijeengestoken 'knappe' koppen van de aanwezige voetbaljournalisten konden niet voorspellen welke goocheltruc Hein in petto had. Al hadden we het excuus dat hier zelfs José Mourinho niet opgekomen zou zijn.

Een halfuur hield Anderlecht stand. En dan was daar Verratti.

Vanhaezebrouck speelde immers met vier achteraan. Tot daaraan toe... Maar dan stonden er met Trebel en Kums twee man daarvoor en de rest... in de aanval. U leest het goed: Vanhaezebrouck speelde met vier aanvallers. Onyekuru op links, Gerkens op rechts, Hanni centraal naast... Dendoncker. Die begon eerst op het middenveld, maar moest als echte marathonman zowel als middenvelder als aanvaller spelen. Anderlecht had ze 'alle twaalf' nodig, maar ze hadden evengoed met 15 mogen staan.

Horror van Kums op ploegmaat

PSG was niet van slag, want na 30 seconden had Neymar al de score kunnen openen, maar hij stuitte op de borst van Boeckx. De thuisploeg had nog een handvol kansen, maar de doodsteek werd pas op het halfuur uitgedeel.. Verratti dolde met Appiah en schoot dan subtiel binnen. Intussen hadden de bezoekers absoluut niets laten zien in aanvallend opzicht.

Spajic lijkt voor een lange revalidatie te staan.

PSG leek niet te willen doordrukken aangezien Anderlecht geen enkele kans die naam waardig bij elkaar speelde. Maar net voor rust was er een afgrijselijke botsing tussen Kums en Spajic. Die laatste moest wenend van het veld met een blessure aan dezelfde enkel die hem een maand aan de kant hield. En tot overmaat van ramp profiteerde Neymar om de bal heerlijk in doel te schieten: 2-0 net voor het rustsignaal.

En alsof het nog niet helemaal voorbij was: net na de rust pakte Boeckx een vrije trap van Neymar, maar in de rebound bezegelde Kurzawa het lot van paars-wit helemaal. En hij deed er zelfs nog twee bij: 5-0. Op 'ralenti' en klasse deed PSG het zonder zweet te verliezen. Anderlecht had deze keer helemaal niets in te brengen, ondanks het creatieve denkwerk van Hein.

Opstellingen

PSG PSG

  Speler G Beoordeel
Areola Alphonse 90' -
Alves Daniel 90' -
Marquinhos 90' -
Silva Thiago 90' -
Kurzawa Layvin ⚽ ⚽ ⚽ 90' -
Verratti Marco 64' -
Rabiot Adrien 76' -
Draxler Julian A 90' -
Mbappe Lottin Kylian A 64' -
Cavani Edinson 90' -
Neymar 90' -
  Bank G Beoordeel
Lo Celso Giovani 26' -
Di María Ángel A 26' -
Pastore Javier 14' -
Kimpembe Presnel -  
Meunier Thomas -  
Berchiche Izeta Yuri -  
Trapp Kevin -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' -
Appiah Dennis 90' -
Kara Mbodji Serigne Modou 90' -
Spajic Uros 45' -
Obradovic Ivan 90' -
Trebel Adrien 90' -
Kums Sven 90' -
Dendoncker Leander 90' -
Gerkens Pieter 90' -
Hanni Sofiane 60' -
Chukwuemeka Onyekuru Henry 79' -
  Bank G Beoordeel
Sá Josué 45' -
Teodorczyk Łukasz 30' -
Stanciu Nicolae Claudiu 11' -
Harbaoui Hamdi -  
Sels Matz -  
Chipciu Alexandru -  
Deschacht Olivier -  
Herbeleef PSG - Anderlecht

Vooraf