cluClub Brugge
dorBorussia Dortmund
Datum: 18/09/2018 21:00
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge is meteen op de afspraak, maar ziet punt door de vingers glippen tegen Dortmund
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 0 reacties

Club Brugge 0-1 Borussia Dortmund

Club Brugge is meteen op de afspraak, maar ziet punt door de vingers glippen tegen Dortmund

Club Brugge heeft de Champions League niet kunnen openen met punten. De beste kansen waren nochtans zeker en vast voor blauw-zwart, maar één ongelukkige tegenprik van Pulisic in de slotfase betekende de zure eindstand van 0-1. Op naar de volgende...

Beide coaches pakten uit met één verrassing: de 21-jarige Vlietinck kreeg de voorkeur op Cools en Dennis  om de rechterflank af te snellen, overkeken sterspeler Götze stond erbij in het geel. 

Fantastische opening van fans én spelers

Wat. Een. Start. Iedereen stond voor de aftrap recht om 'You'll Never Walk Alone' mee te brullen en dat ging door tot dat andere legendarische voetballied door de boxen van het Jan Breydelstadion ging: die heerlijke Champions League-hymne. De stemmen zo hoog mogelijk en alle handen op elkaar.

Beste kansen voor Club

De wedstrijd zelf? Die begon minstens even fantastisch. Je kan zelfs gerust zeggen dat Club Brugge licht overwicht had in de eerste helft en al zeker dat blauw-zwart de beste kansen bij elkaar voetbalde.

Vossen kopte een keertje nipt naast en zag Reus een lage knal van de doellijn schuiven, Danjuma kon de duik van doelman Bürki testen, Vormer trapte voorlangs, Denswil schampte de paal... Om maar te zeggen dat heel Brugge zijn duit in het zakje deed. 

Pas na een klein halfuur begon Dortmund nadrukkelijker op zoek te gaan naar een openingsdoelpunt. Götze en Diallo kwamen in de buurt, Club kwam nog goed weg toen de scheidsrechter overduidelijk hands van Vanaken aanzag als een aangeschoten bal.

Borussen tonen overwicht

De Belgische supporters waren vanzelfsprekend opperblij met de knalprestatie en bleven uit volle borst zingen, maar na de pauze begonnen er toch zweetdruppels op de voorhoofden te blinken. In tegenstelling tot de beginfase nam Dortmund immers duidelijk het voortouw.

Balbezit en meer aanvallen, dat zeker, maar uiteindelijk kreeg Dortmund ook niet bepaald veel kansen bij elkaar gespeeld. Toch niet zoals Club Brugge in de eerste helft. Enkel Reus en gevaarlijke invaller Pulisic konden Letica enigszins bedreigen.

Ultieme domper

Club-Dortmund stevende dus af op een al bij al terechte 0-0, maar in de slotfase glipte dat welverdiende punt toch nog door de vingers. Met heel wat geluk wipte de voorgenoemde Pulisic de openingstreffer over de keeper en tegen de netten. Bijzonder zuur resultaat na zo'n topmatch.

De enige Belgische deelnemer begint dus zonder punten, maar heeft veel om zich aan op te trekken. Binnen twee weken wacht een aartsmoeilijke verplaatsing naar Atlético Madrid.

Herbeleef Club Brugge - Borussia Dortmund

Vooraf