Datum: 03/10/2018 21:00
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Vicenté Calderon
Strijdvaardig Club laat zich zien, maar botst op de machine van Simeone
Sander De Graeve Bart Vandenbussche
Sander De Graeve, Manuel Gonzalez Oubina en Bart Vandenbussche vanuit Madrid
| 0 reacties

Club Brugge verliest met 3-1 op bezoek bij Atlético Madrid

Strijdvaardig Club laat zich zien, maar botst op de machine van Simeone
Foto: © photonews

Club Brugge heeft een hele wedstrijd maar één goaltje of minder van een stunt gestaan, maar een uitgekookt Atlético Madrid sleepte de zege uiteindelijk zonder grote problemen uit de brand. Club kan wel met opgeheven hoofd terug.

Ivan Leko gaf het vertrouwen aan de elf die met 4-0 Cercle Brugge over de knie legden afgelopen weekend. De coach voegde ook de daad bij het woord. Hij had aangekondigd dat zijn team zou voetballen en dat kwam ook op het veld tot uiting. Al creëerde Club geen echt grote kansen in de beginfase, het voetbalde goed mee.

Atlético heeft het echter wel voor teams die goed meevoetballen. De uitgekookte robots van Diego Simeone wachten dan graag op de eerste onvoorzichtigheid om toe te slaan. Rits verloor een paar ballen knullig, maar kwam nog met de schrik vrij. Een voorzet die slecht verdedigd werd achterin, leverde wél schade op.

Eerste keer Griezmann

De tweede bal kwam immers bij Griezmann die uit een schier onmogelijke hoek de bal toch voorbij Letica kreeg. Vervelende goal om tegen te krijgen, maar ze telde wel. Als op commando, en dat was het wellicht ook, ging Atlético helemaal achteruit leunen.

Een 1-0 tegen Club Brugge, daar leken de Madrilenen wel mee te kunnen leven, maar dat was buiten een zekere Danjuma gerekend. De Nederlander sneed van links naar binnen en knalde een absolute wereldgoal tegen de touwen. Oblak, volgens het thuispubliek de beste doelman ter wereld, kon er alleen naar kijken.

De rust werd ook gehaald met de mooie 1-1 tussenstand voor Club Brugge, maar na de koffie viel het toch een beetje in duigen. Er kwam heel wat onnodig balverlies, ook bij doelpuntenmaker Danjuma. Leko probeerde het evenwicht te herstellen door Mata en Nakamba al vroeg in te brengen, maar het moment van Atlético was aangebroken om even het gaspedaal in te duwen.

Turbo even aan bij Atlético

De thuisploeg kampeerde plots wél op de helft van de Bruggelingen en elke uittrap kwam meteen terug. De 2-1 hing in de lucht en kwam er ook. Griezmann en Costa knutselden een aanval in elkaar en die eerste knalde via het blok voorbij Letica.

Atlético zakte daarna opnieuw in en Club kreeg nog enkele kansen, maar mocht blij zijn dat Correa de wenkende 3-1 nog miste. Met een 2-1 nederlaag in Madrid kan je met opgeheven hoofd naar huis, dachten we, maar de 3-1 van Koke in de slotfase zal toch nog wat extra pijn gedaan hebben.

Herbeleef Atlético Madrid - Club Brugge

Vooraf