Geen goals in duel der Belgische spitsen, Lopetegui krijgt het moeilijk na verlies Real en Ajax met stunt in Bayern
Manuel Gonzalez

Dit zijn de uitslagen in de Champions League van dinsdag

Er zijn wel wat verrassingen gekomen in de matchen van 21u. Ajax is namens een punt gaan rapen op het veld van Bayern München. Maar ook: Real Madrid verloor bij CSKA Moskou en dat zal geen deugd doen aan de stoel van Julen Lopetegui.

Manchester United-Valencia 0-0

Een bijzonder matige eerste helft. Lukaku en Batshuayi, de twee diepe spitsen bij beide teams zagen amper een bal. Van kansen was er dan ook geen sprake. Een duel tussen twee teams in crisis...

De kansen werden iets talrijker - kon ook moeilijk anders - in de tweede helft. Guedes krulde een bal naast, Pogba werd afgeblokt en Batshuayi schoot over. De beste was voor Lukaku, maar Neto bracht redding op zijn schot naar de linkerhoek. Lukaku kopte ook nog een goeie kans over.

CSKA-Real Madrid 1-0

Julen Lopetegui zette Thibaut Courtois op de bank naast Luka Modric, die rust kreeg. Real startte dramatisch. De verdediging zag er na twee minuten niet goed uit en Vlasic zette de Moskovieten op voorsprong. Real probeerde daarna de bakens te verzetten, maar toonde zich aanvallend bijzonder onmondig.

Bayern München-Ajax 1-1

Arjen Robben zette met een assist Hummels al snel op weg naar de 1-0. Maar Ajax was niet onder de indruk en vocht terug. Tadic vond Mazraoui met een één-twee en het stond 1-1, niet eens onverdiend. Bayern kreeg zelfs nog meer dan het verdiende, want Tadic en Tagliafico misten een paar hemelsgrote kansen. Ajax staat daarmee wel verrassend eerste in zijn zware groep.

AS Roma-Viktoria Plzen 5-0

Edin Dzeko is nog steeds een topspits. Na drie minuten had hij zijn eerste al overhoeks binnengelegd. Net voor de rust verdubbelde hij de score, maar daarbij had hij eerst nog rustig zijn krant kunnen lezen, zoveel tijd kreeg hij om af te werken. Ünder en Justin Kluivert maakten er nog 4-0 van. Net voor affluiten maakte Dzeko zijn hattrick nog rond.

02/10/2018 18:551899 Hoffenheim - Manchester City1-2
02/10/2018 18:55Juventus - Young Boys Bern3-0
02/10/2018 21:00Bayern München - Ajax1-1
02/10/2018 21:00AEK Athene - SL Benfica2-3
02/10/2018 21:00Lyon - Shakhtar Donetsk2-2
02/10/2018 21:00CSKA Moskou - Real Madrid1-0
02/10/2018 21:00AS Roma - Viktoria Plzen5-0
02/10/2018 21:00Manchester United - Valencia CF0-0