'Le moment suprême' voor Club Brugge: AS Monaco uittikken betekent een grote stap naar Europese overleving
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties

Volg Club Brugge - AS Monaco in de Champions League hier LIVE vanaf 18u55

'Le moment suprême' voor Club Brugge: AS Monaco uittikken betekent een grote stap naar Europese overleving

Ivan Leko wou het zo niet zeggen in zijn voorbeschouwing, maar wij doen het wel: nú moet het gebeuren voor Club Brugge. Thuis winnen tegen AS Monaco betekent een ideale positie voor de derde plaats. Lukt het blauw-zwart ook? Dat volg je hier LIVE vanaf 18u55!

Club Brugge ging al twee keer met opgeheven hoofd maar zonder punten van het veld in de Champions League. Monaco zit in net dezelfde situatie: 0 punten. Thuis was Atlético Madrid nog te sterk (1-2), in Dortmund gingen ze na een overdonderende tweede helft roemloos ten onder (3-0).

Het is u de laatste weken ongetwijfeld al opgevallen, Monaco verkeert in crisis. Een 6 op 30 in de Franse competitie liegt er natuurlijk niet om en ze spelen ook gewoon met weinig vertrouwen en stabiliteit. Het ideale moment dus voor Club Brugge om toe te slaan.

Selectienieuws

Het wordt puzzelen en schuiven voor zowel Leko als Henry, want beide trainers beschikken over een gehavende kern. Aan de Brugse kant is vooral het uitvallen van Danjuma een zorgpunt, want er is geen andere echte linkerflank. Wellicht moet Dennis depanneren of er moet een rechtse speler zoals Mata of Vlietinck van flank wisselen. Verder krijgt Nakamba mogelijk zijn eerste basisplaats. (lees hier meer)

De Monegasken moeten het dan weer zonder speerpunt Falcao stellen. Daarnaast ontbreken ook Rony Lopes, N’Doram en Pellegri. Wél een opsteker voor Henry en de zijnen is dat back-upgoalie Benaglio net op tijd fit geraakt en dat dus niet de vierde doelman moet aantreden. Als Belgische toeschouwers wordt het natuurlijk nog uitkijken naar de prestaties van Rode Duivels Tielemans en Chadli.

Kan jij Club Brugge - AS Monaco in de Champions League voorspellen? Maak nu een account aan bij BetFIRST en verdubbel je eerste storting tot 200 euro!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws