Borussia Dortmund - Club Brugge

Club Brugge grijpt terug naar de oude waarden in Dortmund: no sweat, no glory
Redactie vanuit Dortmund
| 0 reacties

Dortmund 0-0 Club Brugge

Club Brugge grijpt terug naar de oude waarden in Dortmund: no sweat, no glory

Club Brugge heeft tweeënhalve maand na de domper tegen Dortmund gekregen waar het toen al recht op had: een punt. Na een prestatie met bloed, zweet en tranen hielden ze de Borussen voor de neus van de volgepakte 'gelbe Wand' op 0-0.

Nadat duizenden Belgen de binnenstad van Dortmund hadden veroverd, kregen ze bij aankomst in het uitverkochte Signal Iduna Park uitstekend nieuws: de zege van Atlético tegen Monaco (2-0) betekende minstens een derde plaats en dus Europese overwintering. 'Ivan Leko's Bruges Army' galmde door het stadion, die gelbe Wand lanceerde een 'You'll Never Walk Alone' om kippenvel van te krijgen.

Eén surprise van chef Leko: Amrabat, die enkel het bekerdrama in Deinze van bij het begin meemaakte, kreeg zowaar een basisplaats. Ook Dennis en Denswil, allebei net op tijd fit, mochten starten.

Dortmund begon met meer nieuwe gezichten, waaronder supersub Pulisic. In het Jan Breydelstadion tekende hij nog voor de late winning goal en ook nu zorgde hij voor het eerste gevaar. Horvath stond echter paraat, maar had even later wel geluk dat zijn vreemde tussenkomst op een hoge bal niet werd afgestraft. 

De grootste kans kwam er op het halfuur, wanneer Reus alleen oog in oog kwam met Horvath en tot ieders verbazing in het zijnet besloot. De statistieken op dat moment: balbezit 74-26, kansen 7-1.

Het moge duidelijk zijn dat Club in tegenstelling tot alle voorgaande CL-matchen echt niet toekwam aan aanvallen of kansen creëren. Halverwege zou de hele achterlijn zijn uitgeroepen tot Man van de Match, want de Brugse verdedigers zaten er elke keer wel tussen met een ultieme redding.

Het sleutelwoord voor deze Europese avond was dan ook 'organisatie'. Club liet de Borussen van in het begin komen en het spelbeeld veranderde op geen enkel moment in iets meer dan 90 minuten. 

Leko zat ondertussen geen seconde neer en zal ferme krampen in zijn schouders overhouden aan het enthousiaste armengezwaai, maar het had wel resultaat. Zijn verrassingen zoals Amrabat op het middenveld, op het einde zelfs Nakamba op de linkerflank en de gehele organisatie bleken de juiste keuze.

De echte doelkansen waren op één hand te tellen en dus was de 0-0 uiteindelijk een vrij logische uitslag. Een punt meenemen voor de neus van gelbe Wand en zeker zijn van Europese overwintering: ja, het was een meer dan geslaagde avond voor Club Brugge.

Goals

0
0

Balbezit

71
29

Aanvallen

63
55

Gevaarlijke aanvallen

59
34

Schoten op doel

7
1

Schoten naast/over doel

10
4

Hoekschoppen

6
1

Buitenspel

2
1

Fouten

6
5

Vrije trappen

6
8

Doeltrappen

5
11

Inworpen

17
16
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws