cluClub Brugge
atlAtlético Madrid
Datum: 11/12/2018 21:00
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge sluit geslaagde Champions League af met knappe stunt tegen Atlético Madrid
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 0 reacties

Club Brugge sluit Champions League af met knappe 0-0 tegen Atlético Madrid

Club Brugge sluit geslaagde Champions League af met knappe stunt tegen Atlético Madrid

De Champions League zit er voor dit seizoen officieel op voor Club Brugge. In het eigen Jan Breydelstadion konden de Belgen het grote Atlético Madrid in bedwang houden en zo stranden ze met een knappe 6 op 18 op de derde plaats in groep A. Het bleef 0-0.

'Alles kan, niets moet': zo kon Club Brugge de galamatch aanvangen met het Europa League-ticket reeds op zak. Danjuma op krukken kwam aan de zijlijn een kijkje nemen hoe interimflanken Ngonge en Amrabat het ervanaf brachten. Ook Openda kreeg zijn allereerste basisplaats op het kampioenenbal.

Doorgaan op het sterke elan van de vorige vijf duels in de Champions League - en dus niet de recente nederlaag in Beveren - had Leko er goed ingepeperd. Club stond piekfijn in de organisatie en wist tegelijkertijd ook wel dat ze moelijk voorbij de ijzersterke defensie van Atléti én Oblak zouden geraken.

Denswil en Amrabat konden de handschoenen van de goalie eens vuil maken, zonder écht groot gevaar. Dé kans van de eerste helft kwam wel van Griezmann: héérlijk plaatsballetje richting de kruising, de ultieme save van Horvath was nog net iets beter. Moet wel gezegd worden, verder zag de grote superster en Franse wereldkampioen vooral de binnenzak van een autoritaire Mechele.

Het kwartiertje pauze bracht weinig of geen verandering in het spelbeeld. Het fysieke aspect primeerde en dat had scheidsrechter Massa niet al te graag. Saul, Godin en Denswil pakten alledrie geel in amper tien minuutjes tijd. Voetballend staat Atlético dan ook niet bekend als de mooiste ploeg om naar te kijken.

De aanvalsdrang moest zelfs van Club Brugge komen. Maar door het feit dat de flanken nog altijd ontbraken voor individuele flitsen en dat draaischijf Vanaken nauwelijks in spel voorkwam, stokte de hele blauw-zwarte machine. Willen maar niet kunnen vs. waarschijnlijk wel kunnen maar niet echt willen.

De ultieme kans kwam uiteindelijk nog van Luan Peres. Inderdaad, waar heeft die uitgehangen?! Leko gaf hem nog eens zijn kans en kort na de invalbeurt kon hij moederziel alleen inkoppen, maar Oblak gooide zich er met lijf en leden voor. Het grootste wapenfeit, want doelpunten vielen niet meer: 0-0. Atlético toonde simpelweg te weinig aanvalsdrang en laat de groepswinst zo aan Borussia Dortmund.

Met deze mooie afsluiter mag Club zeker terugblikken op een geslaagde campagne: ongeslagen zonder tegendoelpunten in de terugronde, een historische avond in Monaco om nooit meer te vergeten en zes punten uit evenveel wedstrijden. Tot in de Europa League!

Herbeleef Club Brugge - Atlético Madrid

Vooraf