Wervelende Dennis bezorgt Club Brugge een bijzonder knap punt tegen Real Madrid
Arjen T'Sjoen
| 674 reacties

Real Madrid 2-2 Club Brugge

Club Brugge blijft voorlopig ongeslagen in de groepsfase van de UEFA Champions League. Na een heerlijke wedstrijd speelde blauw-zwart 2-2 gelijk tegen Real Madrid.

Philippe Clement koos voorin voor Percy Tau, Emmanuel Dennis en Krépin Diatta. Heel veel snelheid en voetballend vermogen dus. Fede Ricca moest in de opwarming nog afhaken met een blessure, Eduard Sobol kwam hem vervangen. Bij Real Madrid was er geen James Rodriguez of Gareth Bale, Zidane koos voor Lucas Vazquez. Rode Duivels Eden Hazard en Thibaut Courtois stonden in de ploeg.

De wedstrijd was nauwelijks begonnen en Club Brugge had zowaar al een voorsprong te pakken in Santiago Bernabéu. Emmanuel Dennis kwam alleen voor Courtois en werkte de bal met wat geluk binnen. De scheidsrechters leken het doelpunt nog af te keuren voor buitenspel, maar de VAR besliste daar anders over.

Dennis met z’n tweede!

Real probeerde wel en kwam via Varane ook dicht bij een gelijkmaker, maar Mignolet pakte uit met een heerlijke save. Aan de overkant trapte Percy Tau op Thibaut Courtois. Vijf minuten voor de pauze maakte Emmanuel Dennis zich helemaal onsterfelijk. Na een defensieve blunder van Luka Modric kwam hij opnieuw oog in oog met Courtois en opnieuw ging de bal in doel. Club ging met een onwaarschijnlijke 0-2 stand de rust in.

Na de pauze hield Zidane Nacho en Courtois in de kleedkamers. Courtois blesseerde zich in de eerste helft aan de schouder. Real begon met hernieuwde moed en had snel een aansluitingstreffer te pakken via kapitein Sergio Ramos. De recordinternational van Spanje leek offside te staan, maar opnieuw kwam de VAR prima tussen.

Toch nog een gelijkmaker

Club had het moeilijker en aanvoerder Ruud Vormer moest vijf minuten voor tijd vroegtijdig gaan douchen met een tweede gele kaart. Enkele seconden later kwam Real Madrid op gelijke hoogte na een prima kopslag van Casemiro.

Real zette nog een slotoffensief op poten, maar dat leverde geen overwinning meer op. Club pakt zo een knap punt op het veld van Real Madrid en begint met 2 op 6 aan de Champions League-campagne. Real heeft een punt minder.