Datum: 22/10/2019 21:00
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jan Breydel
Di Maria en Mbappe rollen Club Brugge in de tweede helft helemaal op: forfaitscore

Club Brugge verliest thuis zwaar van PSG

Di Maria en Mbappe rollen Club Brugge in de tweede helft helemaal op: forfaitscore
Foto: © photonews

PSG heeft geen vertrouwenscrisis en minstens evenveel talent als Real Madrid. Wat moet je immers zeggen van een ploeg die Mbappe en Cavani op de bank laat beginnen in de Champions League? Club woog vooraan niet zwaar genoeg en werd achteraan voorbijgelopen.

Ja, Philippe Clement heeft lef. En hoe! Tegen het grote PSG startte hij met de 18-jarige Charles De Ketelaere als vervanger voor Ruud Vormer. Die had één keer eerder voor de A-kern aangetreden: in de bekermatch tegen... Francs Borains. Ga er maar aanstaan tegen Marquinhos, Herrera, Verratti en Icardi.

Vroege tegengoal

We kregen zowaar zenuwen in plaats van de piepjonge middenvelder. PSG liet dan nog Cavani en Mbappé rusten... Al leek de stress wel mee te vallen. De Ketelaere kreeg bij zijn eerste goeie tussenkomst de handen op elkaar in Jan Breydel en leek net een paar centimeter groter te worden. 

Maar het verzameld talent bij de tegenstander liet zich niet onbetuigd. De eerste keer dat Di Maria Sobol als een standbeeld achterliet, was het prijs. Iedereen uit positie, Clement werd gek. De Argentijn gaf voor op zijn maatje Icardi en die werkte in één keer voorbij Mignolet. Niet dat Brugge onder lag, verre van zelfs. Maar die ene tegenprik was dodelijk, want zelf versierden ze amper kansen. 

Dennis te licht

De drie snelle aanvallers werkten deze keer niet tegen de stevige Franse verdediging. En als ze er dan toch eens voorbij waren, schuwden Kimpembe en Bernat er niet voor om eens de zeis boven te halen. De ref liet - tot frustratie van het Brugse publiek - veelal begaan. Maar Dennis als diepe spits woog dus te licht tegen de ervaren defensie. 

Die haalden alle steekpasses eruit zodat hij niet op snelheid kon uitgespeeld worden. Tau en Diatta werden ook vakkundig uit de wedstrijd gehaald. En zo bleef er weinig over om voor gevaar te zorgen. Okereke werd vroeg in de tweede helft ingebracht, maar Tuchel had ook al Mbappe in het veld gebracht.

Mbappe outstanding

En dan ging het wat te snel voor de Bruggelingen. Samen met Di Maria rolde hij de hele verdediging op en kopte over de kansloze Mignolet. Nog geen twee minuten later: Mata in de fout op een voorzet van Di Maria en Icardi deed de boeken helemaal toe. Tegen het individueel talent van PSG is dit Club nog niet opgewassen. Dat is ook geen schande. Al had er vooraan wel wat meer animo mogen zijn. 

Mbappe maakte er met nog twee goals een forfaitscore van. Veel te zwaar voor Club Brugge, maar het verschil in kwaliteit vooraan was bijzonder groot. Maar wat een speler is dat toch...

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Mignolet Simon 90' -
Mata Clinton 90' -
Mechele Brandon 90' -
Deli Simon 90' -
Sobol Eduard 80' -
Rits Mats   90' -
Vanaken Hans 90' -
De Ketelaere Charles   57' -
Tau Percy 90' -
Dennis Emmanuel Bonaventure 76' -
Diatta Krepin 90' -
  Bank G Beoordeel
Okereke David 33' -
Openda Lois 14' -
Balanta Eder 10' -
Kossounou Odilon -  
Sagna Amadou -  
Cools Dion -  
Horvath Ethan -  
Schrijvers Siebe -  

PSG PSG

  Speler G Beoordeel
Navas Gamboa Keylor 90' -
Meunier Thomas   90' -
Silva Thiago 90' -
Kimpembe Presnel 90' -
Bernat Velasco Juan 90' -
Verratti Marco   90' -
Marquinhos 90' -
Herrera Agüera Ander 72' -
Di María Ángel A A A A 90' -
Icardi Rivero Fonseca Nacimiento Mauro Emanuel ⚽ ⚽ 65' -
Choupo-Moting Eric Maxim   52' -
  Bank G Beoordeel
Mbappe Lottin Kylian ⚽ ⚽ ⚽ A 38' -
Paredes Leandro Daniel 25' -
Diallo Abdou 18' -
Dagba Colin -  
Cavani Edinson -  
Sarabia Pablo -  
Rico González Sergio -  
Herbeleef Club Brugge - PSG